Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Βρώμικα και επικίνδυνα σχέδια στα Βαλκάνια

Αναφερόμενος ειδικότερα στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή, ο Δ. Γόντικας μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Ολα όσα συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στη Μέση Ανατολή, είναι μέρος και συνέχεια της στρατηγικής για την ανάκαμψη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων. Μας βάζουν μπροστά σε μεγάλα καθήκοντα. Είναι πολύ ανησυχητικά. Είναι πόλεμος οικονομικός, αλλά και στρατιωτικός. Σε αυτόν τον πόλεμο συμμετέχει και η ελληνική αστική τάξη. Κάτω από τη σημαία της λεγόμενης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης", παίρνει μέρος και συμμετέχει ενεργά στον πιο βρώμικο πόλεμο, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, σε βάρος των λαών της περιοχής και του ελληνικού λαού, των λαών στην ευρύτερη περιοχή μας.

Η σημερινή κυβέρνηση, αξιοποιώντας τους τριγμούς που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στις σχέσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με την Τουρκία, επιδιώκει να αναλάβει σημαιοφόρος της επιθετικής πολιτικής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.

Συμβάλλει ενεργητικά στα σχέδια να τραβηχτούν η Σερβία και άλλες χώρες των Βαλκανίων από την επιρροή της Ρωσίας προς τη μεριά των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Γι' αυτό επείγεται να λύσει και το ζήτημα με την ΠΓΔΜ, με κύριο στόχο την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ τον προσεχή Ιούλη. Σε αυτήν τη στρατηγική επιλογή της Ελλάδας υπάρχει πλήρης συμφωνία της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Ολος αυτός ο επικίνδυνος σχεδιασμός σκεπάζεται, χάνεται από τον ορίζοντα και κυριαρχεί η ονοματολογία της γειτονικής χώρας. Βλέπετε ποιος είναι ο βρώμικος ρόλος όλων εκείνων που ξεσηκώνουν τον κόσμο με ανιστόρητα και εθνικιστικά συνθήματα, του τύπου ότι "η Μακεδονία είναι ελληνική" μέχρι "να μπούμε στα Σκόπια". Αντίστοιχα ανιστόρητα και αλυτρωτικά αιτήματα ή συνθήματα διατυπώνονται και από την άλλη πλευρά.

Ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά τη θέση του ΚΚΕ: Τα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες έχουν οριστικά διαμορφωθεί και κατοχυρωθεί με διεθνείς συμβάσεις, τόσο με τις βαλκανικές χώρες, όσο και ανατολικά με την Τουρκία. Οι αμφισβητήσεις συνόρων, από όποιον και αν προκαλούνται, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου με βαριές συνέπειες για τους λαούς.

Η Μακεδονία ως γεωγραφικός όρος έχει ξεκαθαριστεί και ιστορικά και νομικά, το ζήτημα πρέπει να κλείσει οριστικά, όπως επίσης και οι αλυτρωτικές διακηρύξεις και βλέψεις. Οι λαοί μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Τα αλυτρωτικά συνθήματα, οι σχεδιασμοί για αλλαγή συνόρων, οι εθνικισμοί, είναι τα εργαλεία των αστικών τάξεων σε κάθε χώρα.

Εκείνο που ο λαός μας χρειάζεται να δει καθαρά είναι ότι πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώνουν τις μέρες αυτές τόσο οι κοσμοπολίτες, όσο και οι εθνικιστές οπαδοί των στόχων της αστικής τάξης, κρύβονται βρώμικα και επικίνδυνα παιχνίδια. Οτι η ένταξη των χωρών της περιοχής σε ΝΑΤΟ και ΕΕ όχι μόνο δεν αποτελεί "παράγοντα ευημερίας και σταθερότητας" για τους λαούς, αλλά πηγή μεγάλων κινδύνων, όπως άλλωστε δείχνει και το πρόσφατο παρελθόν.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνειδητοποιήσουν οι λαοί των Βαλκανίων και ο ελληνικός λαός ότι το μέλλον και η ευημερία τους απαιτεί να ορθώσουν αποφασιστικό μέτωπο ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους μονοπωλιακούς ομίλους, τη δικτατορία του κεφαλαίου που εδραιώνεται σε κάθε χώρα. Ο εχθρός για κάθε λαό βρίσκεται μέσα στη χώρα του και λέγεται καπιταλισμός. Το δικό του συμφέρον εκφράζεται από το σύνθημα "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανιστόρητες προσεγγίσεις...(2018-06-30 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή της πάλης κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2018-06-16 00:00:00.0)
Σχετικά με τα συλλαλητήρια(2018-02-02 00:00:00.0)
Κινητοποίηση καταγγελίας της ΝΑΤΟικής μεθόδευσης(2001-04-07 00:00:00.0)
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 23 Μάρτη(2001-03-09 00:00:00.0)
Να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα(1999-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ