Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διήμερο εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του Κόμματος

Σε Πρέσπα και Φλώρινα, σε μια περιοχή όπου γράφτηκαν χρυσές σελίδες της Ιστορίας του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε το διήμερο εκδηλώσεων για τα 100χρονα του Κόμματος από την ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο εργαζόμενος λαός της περιοχής αγκάλιασε αυτές τις σημαντικές πρωτοβουλίες, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τους δεσμούς του ΚΚΕ με το λαό, δεσμοί που φέρουν την υπογραφή των χιλιάδων ηρώων του που έδρασαν στις πόλεις και τα χωριά, στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο παλιό δημαρχείο των Πρεσπών, με την παρουσίαση της νέας έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Βίτσι - Στα βήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας» (ιστορικός - ταξιδιωτικός οδηγός), από τον Θανάση Λεκάτη, δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη».

Κορυφώθηκαν την επόμενη μέρα με την πολιτική συγκέντρωση που έγινε το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας, με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ (βλ. σελ. 14 - 15). Στη διάρκειά της έγινε εκ νέου παρουσίαση του ιστορικού - ταξιδιωτικού οδηγού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Φλώρινας, όπου βρίσκονται θαμμένοι εκατοντάδες μαχητές του ΔΣΕ που συμμετείχαν στη Μάχη της Φλώρινας το Φλεβάρη του 1949, μια από τις πιο δύσκολες και πολύνεκρες μάχες που έδωσε ο ΔΣΕ.

Οι τρεις σελίδες από το σημερινό 4σέλιδο «Κομματική Ζωή & Δράση» αφιερώνονται στο επιτυχημένο διήμερο εκδηλώσεων της ΕΠ Δ.Μακεδονίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ (2/8/2018)
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ (1/8/2018)
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ (31/7/2018)
Στις Πρέσπες το φετινό Διήμερο (17/6/2017)
Στις Πρέσπες το φετινό Διήμερο (15/6/2017)
Ανυποχώρητα ενάντια στον ιμπεριαλισμό (6/7/2008)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org