Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι

Δολοφονική επίθεση ναζιστικής ομάδας οχτώ χρυσαυγιτών έγινε την Κυριακή το απόγευμα στο στέκι «Φαβέλα» στο Κερατσίνι. Το τάγμα εφόδου μπήκε στο κτίριο με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, κρατώντας στειλιάρια, αναμμένους πυρσούς, πτυσσόμενα γκλομπ και κράνη. Ουρλιάζοντας άρχισαν να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, τραυματίζοντας πέντε άτομα (τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι δύο πιο ελαφριά). Μία εκ των τραυματιών είναι η συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής - εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Παύλου Φύσσα - στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, Ελευθερία Τομπατζόγλου, που έχει τραύματα στο κεφάλι. Ακόμα ένα άτομο έφερε εγκαύματα στο πρόσωπο, καθώς τα φασιστοειδή του έριξαν τον πυρσό προς το πρόσωπο. Η Ελ. Τομπατζόγλου, χτες το πρωί πήγε στον ιατροδικαστή, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η δολοφονική επίθεση, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν ολιγόλεπτη και ξεκάθαρα οργανωμένη, όπως φάνηκε και από το σύνθημα λήξης της επίθεσης που δόθηκε, ακολουθώντας τον τρόπο επιθέσεων της Χρυσής Αυγής. Αποχώρησαν όλοι μαζί συντεταγμένα, φωνάζοντας «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Η ναζιστική ομάδα των χρυσαυγιτών ουρλιάζοντας χτυπούσε και φώναζε «μου... θα σας γ...», «δεν χωράτε στον Πειραιά», «θα σας κάψουμε», «θα πεθάνετε».... Πέταξαν πυρσούς σε όσους ήταν μέσα στο χώρο. Εναν πυρσό πέταξαν και προς το μέρος της Ελ. Τομπατζόγλου και τη χτύπησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού με λοστό. Η γνωμάτευση των γιατρών του Νοσοκομείου «Αττικόν» κάνει λόγο για βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και διάφορες άλλες εκδορές.

Η δικηγόρος έχει καταθέσει μήνυση και, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να θυμάται τα χαρακτηριστικά του ενός προσώπου που μπήκε πρώτο στο χώρο. Σημειωτέον, είναι η δεύτερη επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη. Την πρώτη φορά ήταν έξω από το Εφετείο πριν από 4 μήνες περίπου, όταν είχε χτυπηθεί η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη.

Μέχρι χτες η Αστυνομία δεν είχε κάνει προσαγωγές ή συλλήψεις. Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι τον περασμένο Αύγουστο ο χώρος υπέστη επίθεση με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς, ενώ στις 11 Γενάρη 2018 έγιναν για το γεγονός συλλήψεις τεσσάρων ατόμων, που συνδέονται με τη ναζιστική ομάδα «Απέλλα». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από αυτούς, στο παρελθόν ήταν από τα βασικά στελέχη της ΤΟ Πειραιά της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος στον Πειραιά το 2014.

Την «άγρια και οργανωμένη επίθεση» στο «κοινωνικό στέκι» στο Κερατσίνι, από την οποία τραυματίστηκε «σοβαρά στο κεφάλι η δικηγόρος Ελευθερία Τομπατζόγλου», καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο με χτεσινή του ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την ερχόμενη Τετάρτη η συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής(2022-06-09 00:00:00.0)
Προκλητική απόφαση εισαγγελέα για ναζιστή εγκληματία(2021-12-21 00:00:00.0)
Αποχαιρετούν τον μάχιμο δικηγόρο Α. Τζέλλη(2021-09-16 00:00:00.0)
Βιβλίο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής(2021-09-10 00:00:00.0)
Να βγουν συμπεράσματα από την απαράδεκτη απόφαση(2017-11-11 00:00:00.0)
Θρασύδειλη εγκληματική επίθεση χρυσαυγιτών έξω από το Εφετείο(2017-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ