Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας
  • Στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ.
  • Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., η θέση για κάθε εργάτη και εργάτρια, για κάθε λαϊκό άνθρωπο που ανησυχεί για τους κινδύνους από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς είναι στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στη μεγάλη ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρουσιάσει τις θέσεις του Κόμματος για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, μετά την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας.

Η συγκέντρωση και η πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία θα αποτελέσει μια δυνατή απάντηση στον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τους επικίνδυνους ρόλους που αναλαμβάνει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στα ευρωατλαντικά σχέδια που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο στα Βαλκάνια και γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθούν πίσω από την ονοματολογία της ΠΓΔΜ.

Τόσο το Σκοπιανό όσο και η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας είναι κομμάτια ευρύτερων σχεδιασμών στην περιοχή μας, όπου συγκρούονται ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και καπιταλιστικά κράτη. Μια σύγκρουση που καταρρίπτει τα παραμύθια της κυβέρνησης περί «Ελλάδας - πυλώνα σταθερότητας», τη στιγμή που η χώρα μας συμμετέχει ενεργά σε όλα τα ευρωΝΑΤΟικά ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος, προετοιμάζοντας τη συγκέντρωση, πραγματοποιούν μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση, με συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες σε τόπους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές. Με την ανακοίνωση στο χέρι, με συνθήματα και πανό σε κεντρικά σημεία, το κάλεσμα έχει φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις πρόσφατες κρίσιμες εξελίξεις τόσο στα Βαλκάνια όσο και στα Ελληνοτουρκικά.

Από μαζική εξόρμηση της ΚΟ Δυτικής Αθήνας για τη σημερινή συγκέντρωση
Από μαζική εξόρμηση της ΚΟ Δυτικής Αθήνας για τη σημερινή συγκέντρωση
Στο φόντο αυτών των εξελίξεων, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες έχουν κάθε λόγο να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» στη συγκέντρωση του ΚΚΕ. Να βροντοφωνάξουν ότι δεν υπάρχει καμιά «σταθερότητα» και «ασφάλεια» για το λαό στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Οτι όσο οι ιμπεριαλιστικοί αυτοί οργανισμοί και οι αστικές κυβερνήσεις διαπραγματεύονται για τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, τόσο θα διευρύνεται η αστάθεια και οι λαοί θα ζουν μόνιμα είτε την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο είτε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τις ανυπολόγιστες συνέπειες.

Σήμερα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να διεκδικήσουν την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, το κλείσιμο της βάσης της Σούδας, όπως και όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα, την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών από αποστολές εκτός συνόρων, την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Οπως αναφέρεται στο κάλεσμα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, «οι λαοί μπορούν να βαδίσουν τον δικό τους ελπιδοφόρο δρόμο, της κοινής πάλης, για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να ανατρέψουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους».

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Συγκέντρωση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας θα πραγματοποιήσει και η ΚΟ Κ. Μακεδονίας, την Τρίτη 6 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου. Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο.

Συγκεντρώσεις με το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις:

-- Στην Ξάνθη, την Πέμπτη 1η Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Καβάλα, την Παρασκευή 2 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Νομαρχίας, με ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στη Δράμα, την Παρασκευή 2 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο Δράμας, με ομιλητή τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΟ Δράμας οργανώνει εξορμήσεις: Σήμερα Τρίτη, στη ΒΙΠΕ Δράμας - Προσοτσάνης και στα σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα της Δράμας. Αύριο Τέταρτη, σε ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, δημαρχείο, νομαρχία, Πυροσβεστική, Δασαρχείο, Νοσοκομείο Δράμας. Την Πέμπτη, σε επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ Δράμας - Προσοτσάνης, σε εμπορικά καταστήματα και στην αγορά της Δράμας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ