Παρασκευή 7 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγρια εργασιακή εκμετάλλευση πίσω από τα «ρεκόρ»...

ΚΚΕ: Το παράδειγμα του κλάδου του Τουρισμού, που εκθείασε ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντηση με τον ΣΕΤΕ, αποκαλύπτει το πραγματικό περιεχόμενο της «δίκαιης ανάπτυξης»

  • Οι αξιώσεις των μεγαλοξενοδόχων για ακόμα περισσότερα προνόμια και διευκολύνσεις, όπως μείωση της φορολογίας και αλλαγές στο χωροταξικό, ώστε ο κλάδος να γίνει «φιλικότερος» σε επενδύσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης ανάμεσα στον πρωθυπουργό και το νέο προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
  • Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι πανηγυρίζουν για τα νέα «ρεκόρ» του Τουρισμού, τον οποίο ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ατμομηχανή» για την ανάκαμψη της οικονομίας, δηλαδή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
  • Απέναντι στην εκμετάλλευση που οργιάζει πίσω από τη βιτρίνα της χλιδής, τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό προετοιμάζουν την πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 20 του Ιούλη, διεκδικώντας δουλειά με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, κλαδικές συμβάσεις με αυξήσεις, υποχρεωτικές για όλους, μέτρα προστασίας των ανέργων κ.ά.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ