Παρασκευή 7 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας και το χωριό του...

Στα όρια της γελοιοποίησης και του αυτοεξευτελισμού έφτασε χτες στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, με τα όσα είπε, μάλλον όσα δεν είπε στο δικαστήριο, για τους τραμπουκισμούς του τάγματος εφόδου και των χρυσαυγιτών βουλευτών (Παναγιώταρου, Λαγού, Γερμενή) στον Μελιγαλά στις 15/9/2013. Αξίζει να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο μάρτυρας, που είναι και δικηγόρος, σε αντίθεση με όσα είχε καταθέσει στις ανακρίτριες και με όσα έχουν καταγράψει τα ΜΜΕ, χτες, το μόνο που ήξερε ήταν ότι ήταν δήμαρχος (!) και ασχολιόταν με το χωριό του - όπως είπε πολλές φορές - και δεν γνώριζε για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία Φύσσα! Ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο, κανένας προπηλακισμός, κανένας δεν του άρπαξε το μικρόφωνο. «Ο Ηλ. Παναγιώταρος ερχόταν προσπαθώντας να μιλήσει κι εγώ στο μεταξύ έφυγα...», είπε διαψεύδοντας τον εαυτό του και τα όσα είχε καταθέσει προανακριτικά. Μάλιστα, απέδωσε τα γεγονότα που κατέθεσε στις ανακρίτριες, αλλά... δεν συνέβησαν, σε... συναισθηματική φόρτιση, που διήρκεσε δύο ολόκληρους μήνες μέχρι την κατάθεσή του!

Οταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο τι εννοούσε στην προηγούμενη κατάθεσή του, όταν έκανε λόγο για «συγκρότηση ως άγημα (σ.σ. του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής)», απάντησε πως «δεν περπατούσαν να κάνουν παρέλαση. Ηταν συγκεντρωμένοι σε ένα μέρος...». Αποκορύφωμα όλων ότι αρνήθηκε ακόμα και συνεντεύξεις που είχε δώσει και έλεγε ότι «δεν επιτρέπεται να προπηλακίζεται και να διώχνεται βίαια ο δήμαρχος», ενώ δεν θυμόταν αν βγήκε ψήφισμα μετά τα γεγονότα με πρότασή του!

Νωρίτερα ολοκλήρωσε την κατάθεση όσων απορρέουν από την πολύχρονη δημοσιογραφική του έρευνα για τη ναζιστική οργάνωση ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπασκάκης. Ας σημειωθεί ότι και χτες συνεχίστηκε η προσπάθεια από υπερασπιστές των χρυσαυγιτών να κλονίσουν την αξιοπιστία του μάρτυρα, αμφισβητώντας τα όσα ισχύουν για το δημοσιογραφικό απόρρητο και την προστασία του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ