Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Εριξε πάλι νερό στο μύλο της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΝ με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη ΔΕΘ

Νερό στο μύλο της κυβέρνησης και της ΕΕ που «αλέθει» ασταμάτητα δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης, έριξε ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, και το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες.

Οπως ήταν αναμενόμενο για μια ακόμη φορά «έπαιξε» καλά το μοναδικό ρόλο που ξέρει, αυτόν του λαϊκού αποπροσανατολισμού από τις πραγματικές αλλαγές που απαιτούνται για τη μεταστροφή των εξελίξεων σε όφελος του λαού και του τόπου. Ετσι, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΝ για «μια προοδευτική ευρωπαϊκή ατζέντα», κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει στο πλαίσιο της ΕΕ τέσσερις πρωτοβουλίες. Ποιες είναι αυτές;

-- Καθιέρωση του φόρου Tobin (τι κι αν ο εμπνευστής του υπήρξε προ ημερών κατηγορηματικός περί του ανέφικτου του στόχου και καταπέλτης εναντίον όσων τον αξιώνουν;).

-- Αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ώστε να προωθηθεί η ιδέα μιας «Ευρωπαϊκής Αρχής για την Κοινωνική Προστασία».

-- Προώθηση κοινών πολιτικών στρατηγικής για την αειφόρο ανάπτυξη στο πλαίσιο των αποφάσεων του συμβουλίου του Γκέτεμποργκ.

-- Οργάνωση μιας Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Κορυφής για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, «ένα βαλκανικό Ελσίνκι» όπως είπε, «που θα επεκτείνει στις χώρες της περιοχής το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε θέματα γλώσσας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και εργασίας και θα θεσμοθετεί κοινά αποδεκτή διαδικασία επίλυσης διακρατικών διαφορών»!!!

Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπενθύμισε τη δέσμη μέτρων που προτείνει για μια στροφή δικαιοσύνης και ανάπτυξης στην οικονομική πολιτική η οποία κινείται πάντα στο πλαίσιο της ΟΝΕ. Μίλησε για προώθηση της εβδομαδιαίας (!) εργασίας των 35 ωρών χωρίς μείωση των αποδοχών. Για θεσμική καθιέρωση εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος σε χρήμα και είδος, δηλαδή θεσμοθέτηση της κρατικής ελεημοσύνης ελλείψει κοινωνικής πολιτικής.

Αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον των ΗΠΑ τόνισε πως η ΕΕ πρέπει να απασχοληθεί προκειμένου να καθορίσει την κοινή στρατηγική της για το μέλλον! «Πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα συνείδηση για την επιτακτική ανάγκη εκδημοκρατισμού της παγκόσμιας τάξης, για την επιτακτική ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου». Και η χώρα μας μπορεί και πρέπει να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Διευκρινίζοντας τη στάση του ΣΥΝ στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές, ανέφερε: «Εχουμε καθορίσει τη στάση μας στις τρεις μεγάλες πόλεις, λόγω του ιδιαίτερου πολιτικού συμβολισμού. Δε μας απασχολεί σχήμα κομματικής ηγετικής συμφωνίας στην Αθήνα για καπέλωμα των σχετικών διαδικασιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα λειτουργήσουμε όπως πάντα λειτουργούμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φταίει ο... νεοφιλελευθερισμός(2011-08-03 00:00:00.0)
Με ενιαίο ταξικό αγώνα για την Υγεία του λαού(2011-02-12 00:00:00.0)
Εστρωσαν το έδαφος για «κοινή δράση»(2009-01-31 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η ανοιχτή σύσκεψη(2006-03-17 00:00:00.0)
Μέτωπο πάλης ενάντια στο ξεπούλημα του πρώτου λιμανιού(2005-07-01 00:00:00.0)
Οι συμβασιούχοι και τα κροκοδείλια δάκρυα του «ΣΥΝ»(2002-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ