Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
Αξίζει... έπαινος στη ΔΕΚΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, ο Δ. Ρέππας αναφέρει ότι «δε συνιστά διαβίβαση στοιχείων και καταγγελιών ως ο νόμος ορίζει», αλλά επεκτείνεται και σε αξιολογήσεις τις οποίες ο υπουργός Τύπου χαρακτηρίζει «ανεπίτρεπτες». Επίσης ο υπουργός κάνει λόγο για «επιλεκτική» χρήση στοιχείων από τον εισαγγελέα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται «παραποιημένα» με συνέπεια ο συντάκτης «να καταλήξει σε προδήλως αβάσιμα συκοφαντικά συμπεράσματα, προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι τα στοιχεία του εγγράφου είχαν ήδη παρουσιαστεί από την κυβέρνηση στις συζητήσεις που διεξήχθησαν στη Βουλή και δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Ωστόσο, συμπληρώνει, το έγγραφο «προβαίνει αυθαίρετα σε μία σειρά αστήρικτων συμπερασμάτων που καμία σχέση δεν έχουν με τα γεγονότα. Τα συμπεράσματα αυτά - συνεχίζει ο Δ. Ρέππας - οδηγούν σε μία πρωτοφανή παραποίηση της πραγματικότητας, συκοφαντούν την κυβέρνηση και δημόσιους λειτουργούς και θίγουν τους θεσμούς και τη λειτουργία των αγορών».

Σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της ΔΕΚΑ κατά την προεκλογική περίοδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις καλύπτει πλήρως, αναφέροντας ότι «εάν η ΔΕΚΑ δεν προέβαινε στην ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να αυξηθεί υπέρμετρα η πίεση ρευστοποίησης των μετοχών των εισηγμένων ΔΕΚΟ, τόσο από ξένους θεσμικούς επενδυτές, όσο και από αμοιβαία κεφάλαια. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε οδυνηρές αλυσιδωτές συνέπειες», υποστηρίζει, για να προσθέσει ότι μη αντίδραση της κυβέρνησης θα συνιστούσε «ολιγωρία προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος»...

Παράλληλα, ο Δ. Ρέππας υπεραμύνεται της λειτουργίας της ΔΕΚΑ, ισχυριζόμενος ότι «όχι μόνο δε ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον, αλλά... δημιούργησε σημαντικά οφέλη υπέρ του δημοσίου» και ότι «όλες οι ενέργειες έγιναν με απολύτως νόμιμες διαδικασίες...». Μάλιστα, όπως τονίζει η ΔΕΚΑ, «αντί να καταγγέλλεται, πρέπει να επαινεθούν τα στελέχη της...».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του και αναφερόμενος στη ΝΔ και τον Μ. Εβερτ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει «η στάση τους είναι ανεύθυνη και επιζήμια για τους θεσμούς», τους κατηγορεί για «ΔΕΚΑρολογία»..., ότι «διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για να παραπλανήσουν τους πολίτες» και ότι «βλάπτουν την οικονομία, το Χρηματιστήριο και το συμφέρον των πολιτών». Παράλληλα, ο Δ. Ρέππας εγκαλεί τη ΝΔ, διότι, όπως λέει, «επιχειρεί να εμπλέξει και να χρησιμοποιήσει λειτουργούς της Δικαιοσύνης σε πολιτικά παιχνίδια της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ