Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Νέα τάξη» τρομοκρατίας

Ενα μαύρο πέπλο «φόβου» και «ανασφάλειας» επιχειρείται να απλωθεί πάνω από τους λαούς όλου του κόσμου μετά το δολοφονικό χτύπημα στην καρδιά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Με «κομμένη την ανάσα» οφείλουν οι πάντες να περιμένουν την αντίδραση της «πληγωμένης υπερδύναμης», η οποία, μάλιστα, «νομιμοποιείται», σύμφωνα με την κυρίαρχη προπαγάνδα, να κάνει «ό,τι κρίνει σκόπιμο και αποφασίσει»! Από «σταυροφορίες» μέχρι «παγκόσμιους πολέμους»! Οι πάντες πρέπει να τρέμουν, κανένας δεν πρέπει να βγάζει άχνα και όλοι να εύχονται να μην ξεσπάσει πάνω τους η οργή του μεγάλου αφεντικού. Αντίπαλος και εχθρός η... «τρομοκρατία» και αλίμονο σε αυτόν που τον «δείξουν» ως τρομοκράτη.

Στους πρωταγωνιστές για τη δημιουργία του παραπάνω κλίματος και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Ανευ όρων και περιορισμών» θα είναι η υποστήριξη και αλληλεγγύη του προς την αμερικανική κυβέρνηση, δήλωσε ο καγκελάριος Σρέντερ και σε αυτή τη «γραμμή» κινούνται και οι υπόλοιποι, μη εξαιρουμένου, φυσικά, του Ελληνα πρωθυπουργού. Θλιβεροί και φοβισμένοι οι ίδιοι πρώτα και κύρια, δηλώνουν εκ των προτέρων ότι εξουσιοδοτούν «εν λευκώ» το «μεγάλο αφεντικό» και σπεύδουν να κάνουν σπονδές για να εξευμενίσουν την οργή του ηγεμόνα. Τον χρειάζονται γιατί δεν μπορούν ακόμα να τον αντικαταστήσουν στην παγκόσμια κυριαρχία. Σύμφωνα με αυτή τη λογική της υποτέλειας, θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενο και αναπόφευκτο οι «σύμμαχοι» να συμπαραταχτούν στα όποια «αντιτρομοκρατικά μέτρα» αποφασίσει η Ουάσιγκτον. Μια νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία, που να εναρμονίζεται με τις εντολές της κυβέρνησης των ΗΠΑ, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Ο δραστικός περιορισμός των δημοκρατικών ελευθεριών «αναγκαίο κακό» για την... «ελευθερία». Η γενναία αύξηση των κονδυλίων για τους εξοπλισμούς και την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και των μυστικών υπηρεσιών έχει αρχίσει να προβάλλεται ως το τίμημα της... δημοκρατίας.

Δε χωρά καμία αμφιβολία ότι ο ιμπεριαλισμός ετοιμάζεται πυρετωδώς και βάσει σχεδίου για μια γενικευμένη αναμέτρηση. Δεν το κρύβουν, εξάλλου, αναμασώντας διαρκώς τη λέξη «πόλεμος» και κηρύσσοντας την τρομερή πολεμική μηχανή τους σε «ύψιστο συναγερμό» και «κατάσταση πολέμου». Ο εχθρός σκόπιμα δεν προσδιορίζεται, ακριβώς για να μπορεί να είναι «ο καθένας», που τολμά να στέκεται όρθιος και να αγωνίζεται ενάντια στη «νέα τάξη πραγμάτων». Είναι ολοφάνερο ότι τα δικαιώματα των λαών βρίσκονται στο στόχαστρο. Οι «πάντες», όσοι δεν έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια υποτέλειας, θα πρέπει να αισθάνονται διαρκώς την απειλή -και όχι μόνο - του πολέμου πάνω από τα κεφάλια τους. Κι όλα αυτά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν διάφοροι απολογητές της «νέας τάξης», τυφλωμένοι από τον πρωτόγονο αντικομμουνισμό τους, σχετικά με τις ξεκάθαρες θέσεις του ΚΚΕ, για το τι είναι τρομοκρατία και τι «τρομοκρατία», τι νομιμότητα και τι «νομιμότητα»...

Ε, λοιπόν, όχι! Δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους λαούς. Οι αρχιτρομοκράτες του πλανήτη και οι δολοφόνοι των λαών δεν μπορούν να εμφανίζονται ως «θύματα» και «λευκές περιστερές» και να παραπλανήσουν για τη νέα άγρια και βάρβαρη επίθεσή τους κατά της ανθρωπότητας. Ο ιμπεριαλισμός είναι συνώνυμο του πολέμου. Οι λαοί του κόσμου πλήρωσαν με ατέλειωτα ποτάμια αίματος για να το μάθουν, αλλά τώρα δεν μπορούν - και δεν πρέπει - να παραπλανηθούν. Αντίθετα, χρειάζεται να δυναμώσουν τις προσπάθειές τους και να συντονίσουν την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στη νέα τάξη πραγμάτων του. Αν χτες κάτι τέτοιο ακουγόταν γενικόλογη ευχή, σήμερα καθίσταται επιτακτική ανάγκη και όρος επιβίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ