Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερχεται να δώσει συνέχεια στο ρεσιτάλ της κοροϊδίας

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ αναφορικά με την επίσκεψη του ΥΠΕΘΟ, Γ. Παπαντωνίου, στο νομό

Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Οικονομίας στον Εβρο, η Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τις πρόσφατες αντιλαϊκές, φιλομονοπωλιακές κυβερνητικές εξαγγελίες στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, έρχεται στον Εβρο ο ΥΠΕΘΟ κος Παπαντωνίου, για να δώσει συνέχεια στο ρεσιτάλ κοροϊδίας του λαού με τα ψίχουλα για δήθεν κοινωνικές παροχές και ταυτόχρονα να επαναλάβει τους όρκους πίστης και παραπέρα ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι της πόλης, του χωριού, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι του Νομού Εβρου γνωρίζουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής. Σε κανένα δε δημιουργούνται αυταπάτες για τις πραγματικές προθέσεις κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης και όλων όσοι υποστηρίζουν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν αυτοί μιλούν για ανάπτυξη, ένα πράγμα μόνο έχουν στο μυαλό τους. Πώς θα δώσουν μεγαλύτερα κέρδη, πώς θα ισχυροποιήσουν παραπέρα την ολιγαρχία.

Με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού είτε απ' ευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε εμμέσως από τα ταμεία της ΕΕ (π.χ. Γ` ΚΠΣ), εκείνο που κυρίαρχα τους ενδιαφέρει είναι να δώσουν "τζάμπα", "ζεστό" χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή είναι η ανάπτυξη της περιφέρειας, γενικότερα της χώρας ολοκλήρωσης, όπως την εννοούν, την υλοποιούν οι κυβερνώντες και οι υπόλοιποι παρατρεχάμενοι αυτής της πολιτικής.

Ταυτόχρονα, όλοι ζούμε την "ανάπτυξη" που προτείνουν όλοι αυτοί δηλαδή:

- Τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος.

- Την επιδείνωση των ΕΒΕ και το μαζικό κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

- Τη διόγκωση της ανεργίας και ειδικά των νέων και των γυναικών.

- Την αύξηση των απολύσεων, όπως π.χ. στο ΟΤΤΟ παρά τις επιδοτήσεις και ενισχύσεις που τους έδωσαν.

- Την εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας.

- Τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης εργατών - αγροτών - ΕΒΕ.

- Τη σημαντική καθυστέρηση αναπτυξιακών έργων υποδομής (π.χ. φράγμα του Δερείου).

- Την ένταση της λειψυδρίας και την ορατή απειλή για την αγροτική παραγωγή, αλλά και την ύδρευση.

- Την παράδοση του ορυκτού πλούτου της περιοχής (χρυσού και πετρελαίου) καθώς και των ενεργειακών δυνατοτήτων (φυσικό αέριο και αιολικά πάρκα) στην αδηφάγο ολιγαρχία.

- Τη βάναυση προσβολή του φυσικού περιβάλλοντος χωρίς κανένα όριο και περιορισμό ακόμα και για τη ζωή των κατοίκων (π.χ. εξόρυξη χρυσού).

Γι' αυτό, λοιπόν, ας γυρίσουμε την πλάτη σ' όλους αυτούς: Στους κυβερνητικούς, στο ΔΣ του Επιμελητηρίου (Βιομηχάνων) του Εβρου, στο "Εργατικό" Κέντρο που ανέλαβαν εργολαβικά να βοηθήσουν στην εκλαΐκευση της κυβερνητικής πολιτικής, να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, να εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερα κέρδη στην ολιγαρχία.

Για τον ελληνικό λαό αυτό που επιβάλλεται σήμερα είναι να πάρει ο ίδιος την τύχη του στα χέρια του. Να αναπτύξει τους αγώνες του, να ενισχύσει τα μέτωπα συσπείρωσης ενάντια σ' αυτές τις επιδιώξεις, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Μαζί με το ΚΚΕ, να συγκροτηθεί το Λαϊκό Μέτωπο, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, για τη λαϊκή οικονομία και εξουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εμποροβιομήχανοι(28/8/2010)
Τρέμουν το μποϊκοτάζ στην πολιτική τους(4/9/2002)
Δώστε ψήφο για αλλαγή συσχετισμών στο ΕΒΕΑ(23/11/2001)
Ο δρόμος του λαού(15/8/2000)
Θέλουν το δάσος οικισμό!(26/6/1999)
Επιβάλλεται να κάνουμε το παν(7/5/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org