Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εκμετάλλευση στο έπακρο

Αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί μέχρι τέλους την υπόθεση σχετικά με την προεκλογική δράση της ΔΕΚΑ εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ, η οποία εμφανίζεται «δικαιωμένη» από το εισαγγελικό έγγραφο και ταυτόχρονα σχεδιάζει να δώσει συνέχεια στην ολομέλεια της Βουλής.

Τα στοιχεία της εισαγγελικής αναφοράς εξετάστηκαν χτες σε σύσκεψη κορυφαίων στελεχών στη Ρηγίλλης (ο Κ. Καραμανλής παραμένει «αποκλεισμένος» στις ΗΠΑ). Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στη συνέχεια αναφέρεται ότι «τα πραγματικά περιστατικά που καταγράφονται στην εισαγγελική αναφορά καταδεικνύουν ότι διαπράχθηκαν σοβαρότατα εγκλήματα σε βάρος των επενδυτών και της περιουσίας του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων», καθώς και ότι τα περιστατικά αυτά «δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες ποινικών ευθυνών μελών της κυβέρνησης». Μάλιστα η ΝΔ αφήνει με σαφήνεια να εννοηθεί ότι θα αξιοποιήσει το θέμα «κινούμενη στο πλαίσιο του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής». Στελέχη της δήλωναν ότι θα ζητήσουν σύσταση προανακριτικής και εξεταστικής επιτροπής όταν λειτουργήσει η Ολομέλεια της Βουλής. Η τακτική πάντως θα αποφασιστεί με την επιστροφή του προέδρου της ΝΔ από τις ΗΠΑ. Από την πλευρά του ο Μ. Εβερτ εκτίμησε ότι «άρχισε πλέον η διαδικασία για τη δικαίωση των 1.300.000 επενδυτών», επισημαίνοντας ότι για να υπάρξει εμπιστοσύνη στο ΧΑΑ και άνοδος των τιμών των μετοχών θα πρέπει «να τιμωρηθούν οι ένοχοι που αναφέρονται στο πόρισμα του εισαγγελέα».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κάνει λόγο για «χονδροειδή και απελπισμένη» προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις πανθομολογούμενες ευθύνες της για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, ενώ χαρακτηρίζει «συγκεκριμένα και καταλυτικά» τα στοιχεία που περιέχονται στην εισαγγελική αναφορά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org