Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Επιβεβαιώθηκε η πορεία απαξίωσης της Διεθνούς Εκθεσης

Στο περίπτερο των αντιστασιακών οργανώσεων, στη ΔΕΘ
Στο περίπτερο των αντιστασιακών οργανώσεων, στη ΔΕΘ
Με επίσκεψη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησής της, αλλά και περιήγηση στα περίπτερα άρχισε το χτεσινό πρόγραμμα της περιοδείας που πραγματοποιεί στην πόλη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Από τη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους της διοίκησης επιβεβαιώθηκε η πορεία απαξίωσης της ΔΕΘ, μια πορεία με τερματικό σταθμό την προωθούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίησή της. Κι αυτό μιας και οι ίδιοι παραδέχτηκαν πως υπάρχει σε σύγκριση με πέρυσι μείωση των εκθετών, παρότι επιχείρησαν να υποβιβάσουν τη σημασία αυτής της εξέλιξης.

Η Αλέκα Παπαρήγα αφού ενημερώθηκε για την πορεία και τους μελλοντικούς στόχους της ΔΕΘ, ένα γεγονός που για το ΚΚΕ «συνδέεται άμεσα με την οικονομία», παρότι περιβάλλεται κι από άλλες εκδηλώσεις, πρότεινε «η Θεσσαλονίκη να διαμορφώσει και έναν άλλο εκθεσιακό χώρο, μέσα στον οποίο κάθε χρόνο και παράλληλα με τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, να αναδεικνύονται τα προβλήματα των εργαζομένων, τα προβλήματα που γεννούν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αναδιαρθρώσεις γενικότερα στον τομέα της οικονομίας, οι εργασιακές σχέσεις».

Αναφερόμενη στην ιδιωτικοποίηση της Εκθεσης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η ΔΕΘ δεν μπορεί και επισήμως να ιδιωτικοποιηθεί, μιας και ουσιαστικά προβάλλει, αφορά τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες και συμπλήρωσε, «μας κάνει εντύπωση ότι όλοι όσοι συζητούν γι' αυτό - και δεν αναφέρομαι στους εργαζόμενους - δεν αντιδρούν όταν ιδιωτικοποιούνται εκείνοι οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας και οι φορείς που στο κάτω κάτω είναι το υπόβαθρο της Εκθεσης».

Ακολούθως εξέφρασε την αντίθεση τού ΚΚΕ με τις ιδιωτικοποιήσεις εν γένει, διευκρινίζοντας πως αυτό δε σημαίνει «ότι υποστηρίζουμε τον κρατικό τομέα που υπήρχε», και επισήμανε: «Ολη αυτή η αναδιοργάνωση και στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και στην ενημέρωση της δράσης των επιχειρηματιών, δεν έχει σχέση με την εξυπηρέτηση των εργαζομένων. Εχει όμως μια αξία, ιδιαίτερα γι' αυτούς που είναι πολιτικοποιημένοι, γι' αυτούς που αγωνίζονται και συνδικαλίζονται, να μελετήσουν αυτόν τον τομέα της αναδιοργάνωσης και των νέων τεχνολογιών για να μπορούν καλύτερα και γρηγορότερα να βγάζουν συμπεράσματα για το πού θα πάει το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας του λαού».

«Δε σας κρύβω - κατέληξε - ότι εμείς είμαστε πολέμιοι της πολιτικής που ακολουθείται και οι εξελίξεις και εδώ στη Θεσσαλονίκη πιστεύουμε θα είναι εξαιρετικά αρνητικές. Οσο περισσότερο ακούμε περί μητροπολιτικού κέντρου, τόσο περισσότερο καταλαβαίνουμε ότι η Θεσσαλονίκη γίνεται κέντρο όπου θα πρωτοστατήσουν, πέρα από τους επιχειρηματίες, κι άλλοι μηχανισμοί, αρκετά επικίνδυνοι για τη δημοκρατία στην πόλη και για τις συνδικαλιστικές και τις πολιτικές ελευθερίες των κατοίκων της. Είμαστε όμως αισιόδοξοι, γιατί όταν τα πράγματα πάνε σε κατήφορο και γκρεμό πάντα υπάρχει η αντίθετη δύναμη και τάση».

Αμέσως μετά επισκέφτηκε τους χώρους της Εκθεσης. Στο περίπτερο των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» την προσοχή της τράβηξε η έκθεση φωτογραφιών από χώρες του Τρίτου Κόσμου και ανθρώπους σε κατάσταση τραγική. Μελετώντας τις φωτογραφίες ανέφερε «θύματα παντού, η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, η ίδια αιτία πάντα». Λίγο πιο κάτω συγκινητική, ένθερμη υποδοχή της επιφύλαξαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στο περίπτερο της ΠΕΑΕΑ. Η Αλέκα Παπαρήγα συνομίλησε μαζί τους, άκουσε όσα είχαν να της πουν οι παλαίμαχοι μαζί και το παράπονό τους, «είστε η πρώτη που έρχεστε στο περίπτερό μας, οι άλλοι ήρθαν, πέρασαν και μας προσπέρασαν»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Αλέκα Παπαρήγα στη ΔΕΘ(2010-09-14 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα στη ΔΕΘ(2010-09-05 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο(2009-09-08 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλονίκη η Αλέκα Παπαρήγα(2009-09-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-09-12 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλονίκη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ(2003-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ