Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιος είναι με την τρομοκρατία;

«

Καταδικάζετε την τρομοκρατία; Ναι ή όχι; Απαντήστε!»... Ιδού το ...ευφυέστατο ερώτημα, που μερικοί πιπιλάνε τις τελευταίες ώρες, μετά το χτύπημα στις ΗΠΑ, και, μάλιστα, έχουν το θράσος να το απευθύνουν στο ΚΚΕ!

***

Αφού, λοιπόν, η εμπάθειά τους είναι τέτοια, που τους οδηγεί να περιφέρουν αδιάκριτα το νανισμό της πολιτικής τους σκέψης, ας μπούμε στον κόπο να τους απαντήσουμε, μήπως και ...ψηλώσουν λιγάκι. Εχουμε και λέμε:

α) Οταν οι παραπάνω λένε ότι το ΚΚΕ είναι λενινιστικό (και, βεβαίως, είναι λενινιστικό), νομίζουν (οι κακόμοιροι) ότι το βρίζουν. Δε γνωρίζουν, οι καημένοι, ότι μεταξύ άλλων ο Λένιν έχει από τις αρχές του αιώνα τονίσει ότι η τρομοκρατική δράση δεν έχει καμία σχέση με την εργατική τάξη και το Κόμμα της. Ας μάθουν κάτι ακόμα οι νάνοι μας: Ο Λένιν τοποθετείτο με αυτόν τον τρόπο έναντι της τρομοκρατίας, παρά το γεγονός ότι ο αδελφός του είχε αναπτύξει τέτοια δράση κατά του τσαρικού καθεστώτος...

β) Είναι πολύ εύκολο να απαντήσεις «ναι, καταδικάζω την τρομοκρατία». Το δύσκολο είναι στις μέρες μας - μέρες «νέας τάξης» - να συνεννοηθούμε. Κατ' αρχάς ποιος ρωτάει; Ρωτούν οι τρομοκράτες, που βομβάρδισαν 212 (!) φορές το Βελιγράδι και 374 (!) φορές την Πρίστινα; Ρωτούν αυτοί, που έχουν σκοτώσει 1 εκατομμύριο παιδιά στο Ιράκ από το 1991; Ρωτούν αυτοί, που θεωρούν «τρομοκράτες» τους Ελληνες, επειδή διαδήλωναν κατά του ΝΑΤΟ το '99;

γ) Τρομοκρατία - και μάλιστα στη χειρότερη, στην κρατική, μορφή της - είναι να βομβαρδίζεις αδιακρίτως (Βιετνάμ, Κορέα, Γρανάδα, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Παλαιστίνη κ.ο.κ.). Τρομοκρατία είναι να οργανώνεις 900 (!) τρομοκρατικές επιχειρήσεις μόνο μέσα σε μια 15ετία, όπως έπραξε η CIA (και όπως τα ίδια τα στοιχεία της CIA ομολογούν για τη δράση της από το 1961 έως το '75). Τρομοκρατία είναι να τροφοδοτείς τον Σαντάμ με όπλα για να πλήξεις την Ιρανική Επανάσταση και μετά να βομβαρδίζεις το Ιράκ, για να «τιμωρήσεις» το δημιούργημά σου, τον Σαντάμ! Τρομοκρατία είναι να δημιουργείς τον UCK και μετά δήθεν να τον «αφοπλίζεις». Πράξη τρομοκρατίας είναι η κατάλυση της δημοκρατίας (Χιλή, Ελλάδα κ.ά.), πράξη τρομοκρατίας είναι να στηρίζεις την κατοχή ελεύθερων και ανεξάρτητων κρατών (Κύπρος).

δ) Τρομοκρατία είναι να φτιάχνεις, το 1984, στο Αφγανιστάν την οργάνωση ΜΑΚ, με αρχηγό τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και να τη στηρίζεις αφειδώς, στρατιωτικά και οικονομικά, μέχρι το 1988, όπως έκανε η CIA! Και αυτά δεν τα λέει ο «Ριζοσπάστης». Το αμερικανικό δίκτυο ΝΒC τα λέει, και τα λέει από τις 24/8/98!

***

Ολα αυτά είναι τρομοκρατία. Αλλά οι κύριοι δε μας ρωτούν αυτό. Αλλο μας ρωτούν. Θα τους απαντήσουμε το ίδιο ξεκάθαρα: Δεν είναι «τρομοκρατία» να παλεύεις για τη λευτεριά σου, όπως οι Παλαιστίνιοι. Δεν είναι τρομοκρατία να ζητάς την πατρίδα σου, όπως οι Κούρδοι. Δεν είναι τρομοκρατία να αντιστέκεσαι, όταν σε σκοτώνουν.

Οσο γι' αυτό που έγινε στις ΗΠΑ, είναι ένα απίστευτο και πρωτοφανές για μέσα στο έδαφός τους γεγονός, που μένει να διαλευκανθεί ποιος όπλισε, ποιος οργάνωσε, ποιος εκπαίδευσε, ποιος διευκόλυνε, ποιος παρείχε το ευνοϊκό έδαφος στους συγκεκριμένους να το πράξουν και να το υλοποιήσουν, σκορπίζοντας χιλιάδες αθώα θύματα.

Ηδη, πάντως, στην Αμερική, μιλούν για χτύπημα που δεν αποκλείεται να προέρχεται από «αυτόχθονες οργανώσεις»... Αλλωστε, και ο μεγιστάνας Μπιν Λάντεν «αυτόχθονο» δημιούργημά τους είναι. Αυτά, τα δημιουργήματα των ΗΠΑ, τα πληρώνουν οι λαοί. Δυστυχώς για τον αμερικανικό λαό, τα πληρώνει τώρα και ο ίδιος.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ