Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εχουν ωριμάσει τα έργα στη Θεσσαλονίκη

Απορρίπτοντας τον αλαζονικό ισχυρισμό του πρωθυπουργού προς τους φορείς της Θεσσαλονίκης, ότι τα μεγάλα έργα της πόλης δεν είναι ακόμα ώριμα, το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε προχτεσινή ανακοίνωσή του σημειώνει ότι τα έργα είναι ώριμα, ειδικότερα αυτό της υποθαλάσσιας αρτηρίας «είναι ώριμο για να προχωρήσουν οι αναγκαίες ενέργειες για τη δημοπράτησή του».

Το ΤΕΕ δηλώνει ότι «το στάδιο ωριμότητας για τη δημοπράτηση έργων (όπως η υποθαλάσσια αρτηρία), ιδίως αν πρόκειται για την κατασκευή τους με το σύστημα παραχώρησης-εκμετάλλευσης, είναι αυτό της προμελέτης...», απαντώντας έτσι στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι για την ανάθεση των έργων δεν αρκεί η εκπόνηση προμελέτης, αλλά απαιτείται «προχωρημένη» μελέτη. Να σημειωθεί ότι με τον τρόπο αυτό, της προμελέτης δηλαδή, έγιναν ή γίνονται όλα τα μεγάλα έργα, όπως η ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου, η υποθαλάσσια αρτηρία Ακτιου-Πρέβεζας, η Αττική Οδός, η σήραγγα των Τεμπών, κλπ.

Ο πρόεδρος, εξάλλου, του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Γιάννης Οικονομίδης, είχε δηλώσει προχτές ότι η προμελέτη για την υποθαλάσσια αρτηρία είναι «πληρέστατη», αφού πέραν των προβλεπομένων συνοδεύεται κι από οικονομοτεχνική και γεωτεχνική μελέτη, καθώς και μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, προσθέτοντας ότι η απάντηση του Κ. Σημίτη πως οι φορείς δε γνωρίζουν τα προβλήματα «τον εξέπληξε και τον αιφνιδίασε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ