Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Αυτοέγκλειστοι» σε πολιορκημένη Θεσσαλονίκη

Μίλησε για ηρωική έξοδο από τον «εγκλεισμό» ο πρωθυπουργός κατά την «πανεπιστημιακή» του διατριβή, άνευ περιεχομένου, στη Θεσσαλονίκη, που μια εφημερίδα τη χαρακτήρισε με τον τίτλο «οράματα και δράματα» και ο δικός μας ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, σε εικονικές αναφορές, «Μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού».

Μίλησε για την ανάγκη απελευθέρωσης από τον εγκλεισμό - (άλλη μετάλλαξη της εσωστρέφειας) - όταν ο ίδιος, οι υπουργοί και οι ταλαίπωροι αποδέκτες της ομιλίας του περί ανανεούμενων οραμάτων, ήταν αυτοέγκλειστοι σε μια πολιορκημένη Θεσσαλονίκη από τους χιλιάδες περίφραχτους μέσα στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, άντρες της δημόσιας δύναμης.

Ενα κακέκτυπο της Γένοβας των κόκκινων γραμμών και αποκλεισμών, δηλαδή, που δεν εμπόδισε το χείμαρρο των λαϊκών δυνάμεων να ξεσπάσει, καταγγέλλοντας την αδιέξοδη κυβερνητική νεοφιλελεύθερη πολιτική, που όχι μόνο δεν περιορίζεται, αλλά επεκτείνεται σύμφωνα με τις αμετακίνητες, άκαμπτες και αδιέξοδες επιλογές, στη βάση ενός μεταφυσικού οράματος της «ισχυρής Ελλάδας».

Οραμά του «Ολοι μαζί» ανάκατα θύτες και θύματα, κερδοσκόποι και μοχθούντες άνθρωποι, βιομήχανοι και εφοπλιστές των φορολογικών ελαφρύνσεων, φτωχοί, άνεργοι και απασχολήσιμοι των καθημερινών επιβαρύνσεων, τρόφιμοι των φιλανθρωπικών ψίχουλων αποπλάνησης, σπεκουλαδόροι και ιντριγκαδόροι των χρηματιστηριακών παιγνίων.

Δεν είχε προλάβει να μοιράσει οράματα, μάγια και θάματα ο κ. Σημίτης και οι άξιοι συνάδελφοι του «902» και του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, με άμεσες παρεμβάσεις και στοιχειοθετημένες πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις, απογύμνωσαν το σκιάχτρο των οραμάτων και το άφησαν ξυλάρμενο στο θεσσαλονικιό άνεμο, το Βαρδάρη.

Η «ισχυρή Ελλάδα», στην οποία αναφέρθηκαν οι πρωθυπουργικοί λόγοι για την ενίσχυση του εσωκομματικού ηθικού, συνδέεται με το «όραμα» της επεκτεινόμενης εξάρτησης από τα ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟικά επιθετικά δόγματα και του ρόλου που επιφυλάσσεται στους πιστούς εκείνους υπηκόους των «διευκολύνσεων» και της υποταγής στα κελεύσματα και στα συμφέροντα των αγορών.

Η ισχυρή Ελλάδα, χωρίς εισαγωγικά, είναι η Ελλάδα του λαού της, που αγωνίζεται, που αντιστέκεται, είναι η Ελλάδα των ανθρώπων του μόχθου, που οικοδομούν με τους αγώνες τους, ένα ελπιδοφόρο μέλλον.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνα «συναπαντήματα»...(2017-05-14 00:00:00.0)
Μεσσίες και παραμύθια(2004-01-15 00:00:00.0)
Συνεχίζει να εμπνέει τη λαϊκή πάλη(2000-11-12 00:00:00.0)
Η μόνη σίγουρη ψήφος(2000-03-31 00:00:00.0)
Στο έλεος των δυνάμεων της αγοράς(1996-11-22 00:00:00.0)
Αντεπίθεση με ορμή και ενθουσιασμό σε όλη την Ελλάδα(1996-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ