Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οι λαοί γνωρίζουν ότι ο υπ' αριθ. 1 τρομοκράτης είναι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ
Οι λαοί γνωρίζουν ότι ο υπ' αριθ. 1 τρομοκράτης είναι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ
«Τον πόλεμο, τη βία και την τρομοκρατία, τα γεννάει η πλουτοκρατία», ξεκαθάρισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες το απόγευμα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη. Και σημείωσε πως η απάντηση σ' αυτή την επίθεση, ανεξάρτητα από τον αυτουργό, θα δοθεί μέσα από την ένταση της πάλης των λαών ενάντια στον ίδιο τον ιμπεριαλισμό, που γεννά και αναπαράγει την τρομοκρατία.

Η Αλέκα Παπαρήγα νωρίτερα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση της προς ιδιωτικοποίηση Helexpo και περιόδευσε στα περίπτερα. Επίσης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των «Ελληνικών Πετρελαίων» στην περιοχή της Ιωνίας, όπου συνομίλησε με τη διοίκηση, το σωματείο, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους, στη συγκέντρωση που οργάνωσαν οι ίδιοι στο χώρο του συνεργείου.

Η Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή την επίσκεψή της, επανέλαβε τη σαφή θέση του Κόμματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τόσο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αλλά και γενικότερα στην πολιτική ξεπουλήματος τομέων στρατηγικής σημασίας της χώρας.

Αργά το βράδυ μίλησε για την αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία, την προοπτική της λαϊκής πάλης, σε ειδική εκδήλωση που έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση είχαν κληθεί και συμμετείχαν εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, που βρέθηκαν μαζί με το ΚΚΕ στα διάφορα μέτωπα πάλης που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org