Σάββατο 17 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «NOBLE JUMP 2017»
Ξεκινά η φάση αναδίπλωσης με ελληνική υποστήριξη

Από το μπλόκο που έστησαν δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε ΝΑΤΟικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην άσκηση «Noble Jump» κατά τη φάση ανάπτυξης
Από το μπλόκο που έστησαν δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε ΝΑΤΟικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην άσκηση «Noble Jump» κατά τη φάση ανάπτυξης
Στη φάση της αναδίπλωσής τους περνούν από σήμερα και μέχρι τις 22 του μήνα οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις (περίπου 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βουλγαρία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία), μετά τη συμμετοχή τους, 6 με 14/6, στην άσκηση της λυκοσυμμαχίας στη Ρουμανία, «Noble Jump 2017».

Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες «φιλοξενούντος έθνους», κατά τη διέλευση προηγουμένως από τη Βόρεια Ελλάδα βρετανικών, ισπανικών και αλβανικών μονάδων, στον άξονα Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου και Κρυσταλλοπηγής - Προμαχώνα, όσο και κατά την αναδίπλωση, που σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές θα γίνει από τις ίδιες περιοχές.

Να καταγραφεί ότι στη Ρουμανία, εκπροσωπώντας στην άσκηση τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, βρέθηκε ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κ. Φλώρος, ο οποίος με δηλώσεις του (στην ιστοσελίδα «OnAlert») αποτύπωσε την πρεμούρα της κυβέρνησης να αναλάβει αναβαθμισμένους ρόλου στα ΝΑΤΟικά σχέδια, λέγοντας πως «η Ελλάδα, ως ένα από τα παλαιότερα μέλη του ΝΑΤΟ, έχει εκτεταμένη εμπειρία σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις» και διαφημίζοντας το γεγονός ότι «όλες οι διευκολύνσεις που παρείχε η Ελλάδα ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο», καθώς και ότι «οι εντυπώσεις των συμμαχικών δυνάμεων για τη φιλοξενία και την υποστήριξη της Ελλάδος στην άσκηση αυτή ήταν εξαιρετικές».

«Σφυρίζει αδιάφορα» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «σφυρίζει αδιάφορα» απέναντι στο κύμα διαμαρτυριών ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια.

Θυμίζουμε πως με αφορμή της άσκηση, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση προς τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών, απαιτώντας απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μη χρησιμοποίηση του ελληνικού εδάφους, στρατοπέδων και τμημάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump» και άλλες παρόμοιες στρατιωτικές ασκήσεις.

Ταυτόχρονα, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μπλόκαραν κομβόι ΝΑΤΟικών οχημάτων στο ύψος των διοδίων στον Πολύμυλο Κοζάνης, που διέρχονταν από το ελληνικό έδαφος καθ' οδόν για την άσκηση.

Επίσης, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς, καθώς και επιτροπές της ΕΕΔΥΕ, με μαζικές διαδηλώσεις, πικετοφορίες, εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη και σε άλλες πόλεις στη Θράκη, απαίτησαν να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Τέλος, φαντάροι σε όλη τη χώρα, με ανοιχτές επιστολές τους, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνες πρόβες(2018-03-22 00:00:00.0)
Προκλητική δίωξη σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ(2017-10-17 00:00:00.0)
Μετατρέπει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό «κόμβο», μεγαλώνει τους κινδύνους για το λαό(2017-06-03 00:00:00.0)
Η μετατροπή της Ελλάδας σε «κόμβο» ΝΑΤΟικών βάζει σε μεγάλους κινδύνους το λαό(2017-06-01 00:00:00.0)
Ανοιχτή επιστολή φαντάρων από το Καστελόριζο(2017-06-01 00:00:00.0)
Διαμαρτυρίες φαντάρων για τη ΝΑΤΟική άσκηση(2017-05-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ