Σάββατο 17 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση είναι των «βρώμικων» ειδικών αποστολών σε βάρος του λαού

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για την απόφαση του Eurogroup:

«Το χτεσινό (σ.σ. προχτεσινό) Εurogroup επικρότησε και επικύρωσε τα αντιλαϊκά μέτρα της β' "αξιολόγησης" και του 4ουμνημονίου - το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει - επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η κυβέρνηση των "βρώμικων" ειδικών αποστολών σε βάρος του λαού.

Η εκταμίευση της δόσης, που θα πάει κυρίως για την αποπληρωμή δανείων, το "ευχολόγιο" για το χρέος μετά το 2018 και οι υποσχέσεις για αναπτυξιακά - επενδυτικά πακέτα, οδηγούν σε μνημόνια διαρκείας, στη μονιμοποίηση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, στα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060.

Μοναδικοί ωφελημένοι το κεφάλαιο, οι επενδυτές που θα κερδίσουν και απ' το τσάκισμα του λαού και από τα νέα προνόμια που τους δίνονται. Αυτό είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που κρύβεται πίσω απ' το αφήγημα της "ανάπτυξης", το οποίο προβάλλει η κυβέρνηση.

Για τους μισθωτούς, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τα μέτρα που ψηφίστηκαν, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, συν όλα τα υπόλοιπα που θα απαιτηθούν ως προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους, ισχύουν στο ακέραιο. Αρα, μηδέν εις το πηλίκον για το λαό.

Το κλίμα ευφορίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση σε έναν λαό γονατισμένο και ματωμένο, εξαιτίας της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, είναι προκλητικό και εξοργιστικό.

Ο εύθραυστος συμβιβασμός ανάμεσα σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ - μέσω του ΔΝΤ - και τις άλλες χώρες της ΕΕ, που ουσιαστικά αφορά τη διαχείριση των υπέρογκων κρατικών χρεών άλλων κρατών - μελών της ΕΕ, αποτυπώνεται στις "ακροβατικές" και αντιφατικές διατυπώσεις της απόφασης, που ουσιαστικά μεταθέτουν τη συζήτηση για τη διαχείριση του χρέους στο μέλλον, μετά τη λήξη του προγράμματος, αλλά και τις αντικρουόμενες δηλώσεις των "πρωταγωνιστών".

Τα παραπάνω δεν μπορούν να κρύψουν πως, ακόμα και αν προκύψει κάποια απομείωση του χρέους, ο λαός ξέρει τι τον περιμένει και δεν πιστεύει το χιλιοειπωμένο παραμύθι ότι δήθεν οι θυσίες του πιάνουν τόπο. Η πραγματική ελπίδα μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα από τη ρήξη και τη σύγκρουση με τον σημερινό δρόμο. Με ισχυρό ΚΚΕ, αναζωογόνηση του κινήματος και Κοινωνική Συμμαχία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ