Σάββατο 17 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιώργο Λαγωνίκα

Το τελευταίο «αντίο» είπαν χτες στον σ. Γιώργο Λαγωνίκα συγγενείς, σύντροφοι, φίλοι, οι κόρες του Γιάννα και Εφη, στην πολιτική του κηδεία στο Νεκροταφείο της Βούλας. Στην κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ.

Εκ μέρους του ΚΚΕ τον αποχαιρέτησε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ, που σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Ηταν πάντα παρών. Δεν έλειπε ποτέ από κανένα καθήκον, από καμιά υποχρέωση του κινήματος, από καμιά οικογενειακή υποχρέωση. Ηταν πάντα παρών, ακόμα και όταν ένα σοβαρό ατύχημα καθήλωσε για χρόνια τη γυναίκα του, Κατερίνα. Δεν έλειψε ούτε και όταν χτύπησε τον ίδιο η αρρώστια. Δεν ήταν καθόλου έκπληξη λοιπόν να τον δούμε την Πρωτομαγιά, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ακόμα και καταβεβλημένος, έδινε όλες του τις δυνάμεις για να είναι στο συλλαλητήριο.

Η ζωή του συντρόφου Γιώργου ήταν συνυφασμένη με το ΚΚΕ και το κίνημα. Ανταποκρίθηκε με συνέπεια σε όλα τα καθήκοντα που του ανέθεσε το Κόμμα. Ηδη, από το 1974 εκλέγεται στο ΣΠ Πειραιά της ΚΝΕ και μετά από λίγους μήνες αποκτά τον τιμημένο τίτλο του μέλους του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, εκλέγεται μέλος της ΑΕ Κερατσινίου, στο Γραφείο της ΑΕ και Γραμματέας της. Στην ΕΠ της ΚΟΠ και στο Γραφείο της. Με την ίδια συνέπεια ανταποκρίθηκε και στα καθήκοντα που του ανέθεσε το Κόμμα σε διάφορα επιτελεία, όπως για τα θέματα Παιδείας και στο Τμήμα της ΚΕ για την Τοπική Διοίκηση, στο οποίο ήταν μέλος για πολλά χρόνια. Δίνει με συνέπεια τη μάχη ώστε το Κόμμα να μείνει όρθιο την περίοδο της αντεπανάστασης το 1991 και στην προσπάθεια που έκαναν οι αντίπαλοι για τη διάλυσή του. Πιστός στην υπόθεση του σοσιαλισμού και της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη για τον πρόωρο χαμό του συντρόφου Γιώργου Λαγωνίκα. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις κόρες του Γιάννα και Εφη, στα εγγόνια του, στα αδέρφια του, στην οικογένειά του. Θα κουβαλάμε συνεχώς στη σκέψη μας και στη δράση όλα αυτά που αφήνει. Θα βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο. Θα νικήσουμε, σύντροφε Γιώργο».

Ο Μάκης Ασπρογέρακας από την ΚΟ Δραπετσώνας είπε επίσης: «Τα τελευταία χρόνια, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, παρά το γεγονός ότι έμενε μακριά από τη Δραπετσώνα, δεν παρέλειπε να έρχεται στις κομματικές συνεδριάσεις, να παίρνει πάντα το λόγο με τον δικό του ήρεμο και πράο τρόπο, για να βοηθάει την Οργάνωση, να εξοπλίζει τους συντρόφους, να μεταφέρει την πείρα του, να μας θυμίζει την αναγκαιότητα της επαγρύπνησης». Ενώ, ο Γιώργος Λεντοβάς, εκ μέρους της ΚΟ Βούλας, ανέφερε: «Πάλεψε αντρίκια τον άνισο αγώνα με την αρρώστια του και στάθηκε έως το τέλος του με αξιοπρέπεια και υψηλό κομματικό φρόνημα. Καλό ταξίδι σύντροφε, θα μας λείψεις, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ