Σάββατο 17 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ
Εύσημα σε έναν «ιδιαίτερα αξιόπιστο σύμμαχο»

Ολοκληρώθηκε χτες η επίσκεψη στην Ελλάδα του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας, στρατηγού V. Wieker, τον οποίο υποδέχτηκε προχτές, σε επίσημη τελετή στο Στρατόπεδο «Παπάγου», ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης.

Ο Γερμανός αρχηγός στις τοποθετήσεις του στην Αθήνα χαιρέτισε το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί «έναν ιδιαίτερα αξιόπιστο ευρωατλαντικό σύμμαχο», τονίζοντας παράλληλα την «επιθυμία περαιτέρω διεύρυνσης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας».

Σύμφωνα, εξάλλου, με το ΓΕΕΘΑ, «κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκε το περιβάλλον ασφαλείας και οι συνεργασίες που πρέπει να αναπτύσσονται για την πληρέστερη αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών απειλών που ανακύπτουν». Στο πλαίσιο αυτό, «συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στους τομείς της επιχειρησιακής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης».

Συζητήθηκε, επίσης, η «συμβολή» των επιχειρήσεων της ΝΑΤΟικής αρμάδας «SNMG2» - υπό γερμανική διοίκηση - στο Αιγαίο και της ευρωενωσιακής ναυτικής επιχείρησης «SOPHIA» στην Κεντρική Μεσόγειο, στην «ανάσχεση των προσφυγικών ροών».

Ο, δε, Ελληνας Α/ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων «τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής», «τη σκοπιμότητα συνέχισης της συμμαχικής επιχείρησης ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο», τη «δυνατότητα συνεργασίας» των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων με το Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ) που λειτουργεί στο ΓΕΕΘΑ και την «περαιτέρω προώθηση της χρησιμοποίησης» του ΝΑΤΟικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, στη Σούδα, στον τομέα της «εκπαίδευσης στη θαλάσσια ασφάλεια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμβάθυνση της συνεργασίας και της εμπλοκής σε επικίνδυνους σχεδιασμούς(2018-03-01 00:00:00.0)
Βροχή τα συχαρίκια σε έναν «ιδιαίτερα αξιόπιστο ευρωατλαντικό σύμμαχο»(2017-07-01 00:00:00.0)
Στην Ελλάδα ανώτατος ΝΑΤΟικός διοικητής(2017-03-31 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο και η «εξέλιξη» της ΝΑΤΟικής επιχείρησης στο Αιγαίο(2016-10-13 00:00:00.0)
Σχεδιασμοί αναβάθμισης των θέσεων ντόπιων μονοπωλίων(2015-01-03 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνεται η σημασία του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2013-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ