Τετάρτη 31 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

Μεθαύριο, Παρασκευή 2 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - αφιέρωμα στον μεγάλο κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο, από την Πολιτιστική Ομάδα του 8ου Γυμνασίου Αθηνών, με τίτλο «Ο ποιητής που μετράει το αληθινό μπόι του ανθρώπου με το μέτρο της Λευτεριάς».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «Studio New Art Cinema» στις 7.30 μ.μ. (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής). Ο Βασίλης Λέκκας, σε συνεργασία με τη Μουσική Ομάδα του Πολιτιστικού Προγράμματος, θα ερμηνεύσει τραγούδια σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου.

Η Πολιτιστική Ομάδα του 8ου Γυμνασίου συνεργάζεται φέτος για την εκδήλωση αυτή με τον Φοιτητικό Σύλλογο Ιστορικού - Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ, και η μελέτη του έργου του Γιάννη Ρίτσου αποτελεί τον τρίτο σταθμό του Πολιτιστικού Προγράμματος του 8ου Γυμνασίου Αθηνών, στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους αγωνιστές - επαναστάτες δραματουργούς.

Πρόκειται για ένα χρονολόγιο των ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν τούτον τον τόπο, από τον αιματοβαμμένο Μάη του '36 μέχρι και τις ηρωικές μέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Τιμάμε την προσφορά του Γιάννη Ρίτσου στους αγώνες των ανθρώπων και κρατάμε ζωντανό το έργο του. Ενα έργο το οποίο αποτελεί σύμβολο των ιδανικών που δεν προδίδονται, υπερνικούν το φόβο και οδηγούν στην κοινωνική απελευθέρωση», δηλώνουν οι διοργανωτές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ