Τετάρτη 31 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Οι σπουδαστές στην Κατάρτιση συναντιούνται με τις θέσεις της ΚΝΕ

Μεγάλη εκδήλωση και συναυλία, στις 10 Ιούνη, στο Ν. Ηράκλειο

«Το μέλλον μας βρίσκεται στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας! Ελα να μάθεις από κοντά για τι παλεύει η ΚΝΕ». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει η Τομεακή Οργάνωση Μαθητείας - Κατάρτισης Αττικής της ΚΝΕ προς τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες στις Επαγγελματικές Σχολές, στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, μπροστά στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 10 Ιούνη, στο Θεατράκι του ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους «Retro of Rebellion Connexion», Φρανκ, «Το Σφάλμα» και άλλα ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Στο κάλεσμά της, η Οργάνωση απευθύνεται στους σπουδαστές που παλεύουν καθημερινά για να σπουδάσουν, παλεύουν για το μεροκάματο για να στηρίξουν τις οικογένειές τους, ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, δουλειά με δικαιώματα, προβληματίζονται για την αδικία που υπάρχει σήμερα στη ζωή τους και τους καλεί να συζητήσουν, δηλώνοντας:

«Μπορούμε να ζήσουμε και να δουλέψουμε με σύγχρονα δικαιώματα; Ναι, μπορούμε! Δεν είναι μονόδρομος η ανεργία και η κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη δουλειά, τα εμπόδια που συναντάμε στις σπουδές μας. Δεν είναι μονόδρομος οι θυσίες που κάνουμε καθημερινά.

Δεν είναι μονόδρομος οι πόλεμοι που γίνονται και ετοιμάζονται για τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών, με επικίνδυνες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής. Συνέπειες που τις βιώνουμε και σήμερα, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες στις γύρω περιοχές και στην Ευρώπη, με προσφυγόπουλα που πνίγονται στο Αιγαίο, με χιλιάδες άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που εγκλωβίζονται στην πατρίδα μας.

Υπάρχει άλλος δρόμος, όπου κανένας δεν θα θεωρείται περιττός και όλοι θα προσφέρουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Θα δουλεύουμε με σύγχρονα δικαιώματα, με σταθερό ωράριο και λιγότερο χρόνο εργασίας, απολαμβάνοντας όμως μεγαλύτερο εισόδημα και καλύτερο επίπεδο ζωής. Θα έχουμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία, καθώς και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, στην ψυχαγωγία και στις διακοπές. Ενας κόσμος που δεν θα υπάρχουν πόλεμοι για τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών, αλλά θα κυριαρχεί η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Αυτή η κοινωνία είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός για την οποία παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Σκέψου, την ίδια στιγμή που:

  • Υπάρχει ανάγκη για την κατασκευή και λειτουργία περισσότερων νοσοκομείων και σχολείων, γιατί ένα σωρό οικοδόμοι, νοσηλευτές, τεχνικοί, απόφοιτοι σπουδαστές των ΙΕΚ και ΕΠΑΣ να μην έχουν δουλειά και να βρίσκονται στην ανεργία;
  • Η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας έχει δώσει τη δυνατότητα να δουλεύουμε σε καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο χρόνο εργασίας, αλλά και με εισόδημα που εξασφαλίζει καλύτερο επίπεδο ζωής, γιατί εντείνεται όλο και περισσότερο το ωράριο των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων; Γιατί τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν συχνό φαινόμενο στους χώρους εργασίας;
  • Υπάρχει τρομερή ανάπτυξη των κερδών των μεγαλοξενοδόχων στην Ελλάδα, γιατί οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον τουρισμό δουλεύουν σεζόν με εντατικά ωράρια και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας;

Υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες ο εργαζόμενος λαός να απολαύσει τον πλούτο που παράγει, να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος των αναγκών του.

Αυτός ο "παραλογισμός" που ζούμε, είναι η "λογική" ενός συστήματος που κινείται με κίνητρο το κέρδος μιας χούφτας ανθρώπων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών κ.ά., αυτούς που λέμε καπιταλιστές.

Οι καπιταλιστές, εκμεταλλευτές που κατέχουν στην ιδιοκτησία τους τις βιομηχανίες, τα πλοία, τα εμπορικά κέντρα και τις τράπεζες, που με υπηρέτες τις κυβερνήσεις, τα κόμματά τους και τις συμμαχίες τους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε και αποφασίζουν τι και πώς θα παραχθεί.

Αυτούς και την εξουσία τους είναι ανάγκη να ανατρέψουμε, γιατί αυτοί μπαίνουν εμπόδιο...

Γιατί δεν αρκεί ο καθένας μόνος του, όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν δουλεύει σκληρά, όσο κι αν κάνει θυσίες για τη ζωή και το μέλλον του.

Γι' αυτό το σκοπό χρειάζεται να ενωθούμε όλοι μαζί και να αγωνιστούμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στην πραγματική αιτία που δημιουργεί τα προβλήματά μας, τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Μαζί, σπουδαστές, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, "μια γροθιά", θα τους αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ότι μπορούμε να νικήσουμε.

"Οι από πάνω" φοβούνται αυτόν τον αγώνα και κάνουν τα πάντα για να τον χτυπήσουν.

Γι' αυτό όμως κι εμείς θα συνεχίσουμε...

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί ο συλλογικός αγώνας. Πρωτοστατούν στο να συμμετέχουμε στους συλλόγους μας, στα σωματεία μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, το λαό, για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Το μέλλον μας βρίσκεται στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας! Ελα να μάθεις από κοντά για τι παλεύει η ΚΝΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ