Πέμπτη 25 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΓΜΕ
Στάση εργασίας και κινητοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, διεκδικώντας την άμεση επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ, τον ορισμό διοίκησης και την άμεση μισθοδοσία του προσωπικού, την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων (αποζημιώσεων, χρηματοδότησης έργων, προσλήψεων).

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε περίπτωση που δεν δοθούν άμεσα λύσεις. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου τους, το ΙΓΜΕ βρίσκεται επί δύο μήνες σε πλήρη λειτουργική παραλυσία, με εργαζόμενους απλήρωτους, χωρίς διοίκηση, χωρίς ένα ευρώ εκταμίευση από τον τακτικό προϋπολογισμό κ.ά.

Μετά τη χτεσινή κινητοποίηση, η οποία αποτέλεσε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεων του συνδικάτου, προγραμματίστηκε για σήμερα το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Γ. Σταθάκη, ο οποίος εδώ και δύο μήνες απέφευγε να συναντηθεί μαζί τους.

Αλληλεγγύη σωματείων ενάντια στην προκλητική χρυσαυγίτικη επίθεση

Παράλληλα, εργατικά συνδικάτα συνεχίζουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ, καταγγέλλοντας την προκλητική επίθεση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ενάντια στους αγώνες τους και το Συνδικάτο τους.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας«καταγγέλλει την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που για πολλοστή φορά επιβεβαιώνει το ρόλο της ως τσιράκι της εργοδοσίας, με την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και με την οποία επιτίθεται στους αγώνες των εργαζομένων του ΙΓΜΕ».

Επίσης, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ«καταδικάζουν τα τσιράκια του κεφαλαίου, τους απόγονους του ναζισμού, τη Χρυσή Αυγή, που για άλλη μια φορά έδειξαν ότι ο πραγματικός στόχος τους είναι οι εργαζόμενοι, που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του». Οπως σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, «τα φασιστοειδή κατ' εντολή των αφεντικών τους, που θέλουν τον πλήρη έλεγχο και των γεωλογικών μελετών, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή για να επιτεθούν απροκάλυπτα ενάντια στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ, οι οποίοι αγωνίζονται για τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ