Πέμπτη 25 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μάχη ενταγμένη στην προσπάθεια συσπείρωσης νέων δυνάμεων

Σε διαδικασία αρχαιρεσιών βρίσκονται αυτό το διάστημα μια σειρά σωματείων στην Αττική, σε διαφορετικούς κλάδους: Εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών, αλλά και το προσωπικό στα Πρακτορεία Τύπου, καλούνται να πάρουν μέρος, να αναδείξουν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων τους και τους αντιπροσώπους τους στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα. Για τις ταξικές δυνάμεις, στις οποίες οι εργαζόμενοι έχουν εμπιστευτεί την πλειοψηφία της διοίκησης και στα τρία παραπάνω σωματεία, οι αρχαιρεσίες είναι μια μάχη ενταγμένη στη συνολικότερη προσπάθεια για άνοδο της οργάνωσης των εργαζομένων, για ενίσχυση των σωματείων με νέες δυνάμεις, για συγκέντρωση δυνάμεων ενάντια στον ταξικό αντίπαλο.

Με την οργάνωσή τους στα σωματεία, με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες και τη στήριξή τους στις ταξικές δυνάμεις, με τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και την οργάνωση της πάλης, οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν απάντηση στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, στην παρέμβαση των εκπροσώπων του κεφαλαίου μέσα στα συνδικάτα.

Με αυτό το περιεχόμενο απευθύνονται στους εργαζόμενους οι ταξικές δυνάμεις στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών των παραπάνω τριών σωματείων: Καλούν τους εμποροϋπαλλήλους να δώσουν απάντηση στο «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας από κυβέρνηση και επιχειρήσεις, αλλά και στο σύνολο του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί στον κλάδο. Να απαντήσουν στην αξίωση για «εργασιακή ειρήνη», που απευθύνουν παλιοί και νέοι «επενδυτές» στους εργαζόμενους στα πρακτορεία, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο σωματείο. Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια του κλάδου των Τροφίμων, εργολαβικοί, εποχικοί ή αορίστου χρόνου, να δώσουν απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην εντατικοποίηση, στην έλλειψη μέτρων για την υγεία και την ασφάλειά τους, ενισχύοντας το ταξικό κλαδικό τους σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ