Πέμπτη 25 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
Παρέμβαση για τα ζητήματα της Υγείας

Με αφορμή τις πολυδιαφημισμένες «μεταρρυθμίσεις» στο χώρο της Υγείας και το νέο κόφτη που μπαίνει σε εξετάσεις, φάρμακα, νοσήλια, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι διορισμένοι μάνατζερ που έχουν αναλάβει τη διοίκηση των Μονάδων Υγείας (...) τάζουν στους εργαζόμενους "καλύτερες μέρες" για τις ήδη διαλυμένες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. Επιδιώκουν έτσι να ξεχάσουμε την υπάρχουσα απελπιστική κατάσταση στο χώρο της Υγείας που επέβαλε η παρατεταμένη πολιτική χρεοκοπίας των εργαζομένων και του λαού μας, από τις πολιτικές του κεφαλαίου, της ΕΕ και όλων των αστικών κυβερνήσεων και που τώρα πλέον, το 4ο μνημόνιο που ψήφισαν, βάζει και "κόφτες" σε εξετάσεις, φάρμακα και νοσήλια!».

Το Εργατικό Κέντρο θυμίζει: Τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς του νοσοκομείου Αμφισσας και των Κέντρων Υγείας. Την αποψίλωση από προσωπικό και την ουσιαστική διάλυση των δημόσιων δομών Υγείας στην περιοχή. Την ανυπαρξία ασθενοφόρων, οδηγών και υπηρεσιών επείγουσας και άμεσης διακομιδής.

Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό και δωρεάν σύστημα Υγείας, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας του λαού. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, με εξασφάλιση υποδομών, ιατρικού εξοπλισμού, φαρμάκων, με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ