Πέμπτη 25 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει μειώσεις μισθών και εξαντλητικά ωράρια

Στα εξαντλητικά ωράρια και στους χαμηλούς μισθούς των εργαζόμενων λογιστών αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καλώντας τους να οργανωθούν στο σωματείο, να διεκδικήσουν ανθρώπινα ωράρια και μισθούς.

Οι μισθοί των νεοπροσλαμβανόμενων, σημειώνει η Ενωση, «έχουν υποχωρήσει στα 700 - 800 ευρώ το μήνα, όταν μια δεκαετία πριν ήταν ακόμα και 500 ευρώ μεγαλύτεροι (...) Η πραγματική μείωση των μισθών μας όμως είναι πολύ μεγαλύτερη, αν συνυπολογίσει κανείς την εκτόξευση άμεσων και έμμεσων φόρων και την αύξηση των δαπανών για μια σειρά υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας».

Για τα ωράρια επισημαίνει ότι «οι μεγαλύτεροι εργοδότες του κλάδου αποφάσισαν να μεταβάλουν το ωράριο από οχτάωρο σε εννιάωρο. Επί της ουσίας να μεταβάλουν τον νόμιμο εβδομαδιαίο εργάσιμο χρόνο από 40 σε 45 ώρες, με πολλές αρνητικές προεκτάσεις στη ζωή μας» και ότι βασικός μηχανισμός πίεσης με στόχο την επέκταση του εργάσιμου χρόνου «είναι και τα "dead lines", που οδηγούν σε υπερωρίες, σε δουλειά από το σπίτι, σε εργασία τα Σαββατοκύριακα αλλά και σε αργίες». Ακόμα, μια «ειδική μορφή αύξησης του εργάσιμου χρόνου είναι και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας από τους εργοδότες μας, με διάφορες μορφές, όπως τα διάφορα προγράμματα πιστοποιήσεων (ACCA, ΙΕΣΟΕΛ κ.λπ)., σεμινάρια κ.ά.».

Η Ενωση καλεί τους εργαζόμενους να μην ανέχονται αυτή την κατάσταση αλλά να παλέψουν οργανωμένα μέσα από το σωματείο ενάντια στα εξαντλητικά ωράρια, για άμεση υπογραφή αξιοπρεπούς ΣΣΕ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ