Τετάρτη 18 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Αναζητά ρόλο κρίκου σε «μεταρρυθμιστική» κυβέρνηση

«Υπάρχει μια εμμονή στην κυβέρνηση με φορολογικά μέτρα. Προστατεύει τις σπατάλες του κράτους και προσθέτει καινούριους φόρους», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του αργά προχτές βράδυ στην ΕΡΤ.

Ζήτησε «συγχώνευση κάποιων οργανισμών. Εχουμε μια συγκεκριμένη λίστα με περίπου 300 τέτοιους οργανισμούς και υπηρεσίες που δεν έχουν συγκεκριμένο αντικείμενο».

Στο ζήτημα ανασύνθεσης της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ εγχώριας κεντροαριστεράς και του κέντρου - ζήτημα που όπως φαίνεται προχωρά με δυσκολίες - κατέδειξε ότι η υπόθεση ανασύνθεσης του χώρου, ως στοιχείο αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, η κατεύθυνσή της, αλλά και το ποιος θα στοιχηθεί με ποιον, συνεχίζεται:

«Το Ποτάμι δεν θα πάει στη "Δημοκρατική Συμπαράταξη", ούτε η "Δημοκρατική Συμπαράταξη" θα έρθει στο Ποτάμι. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν η ένωση των υπαρχόντων σχημάτων. Αυτό που ενδιαφέρει, τουλάχιστον εμάς, είναι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε σε στέρεη βάση κάτι μεγαλύτερο, που θα περιλαμβάνει πολλούς περισσότερους» πρόσθεσε, ως μέσο διεκδίκησης μεριδίου στη διαχείριση της αστικής εξουσίας.

Κουβέντες περί μεταρρυθμίσεων υπέρ του κεφαλαίου

Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να πετάξει σπόντες κατά της Φώφης Γεννηματά και του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους υποτίθεται προχωρά από κοινού το εγχείρημα ανασύνθεσης: «Οι αρχηγισμοί του τύπου "είμαστε το παλιό μεγάλο κόμμα και ελάτε μαζί μας" σε κάθε εκδοχή δεν μας αφορούν (...) Εμείς λέμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Λέμε ότι πρέπει, χωρίς αρχηγισμούς, χωρίς να έχουμε βιδωθεί στις καρέκλες μας, να κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο και μεταρρυθμιστικό στο κέντρο».

Δεν παρέλειψε - την ώρα που στελέχη του Ποταμιού φαίνεται να καλοβλέπουν μια συμπερίληψή τους στα ψηφοδέλτια της ΝΔ - να ...αναγνωρίσει στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, ότι «πολλές από τις επισημάνσεις του κ. Μητσοτάκη είναι σωστές και είναι και δικές μας επισημάνσεις. Αλλά η ΝΔ έχει αρκετά δεξιά βαρίδια και έχει και αρκετές ευθύνες γι' αυτά που έχουν συμβεί στο παρελθόν».

Αλλωστε, υπογράμμισε ότι «η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση αποφασισμένων μεταρρυθμιστών. Οχι πρώην υπουργών (...) Μια δυνατή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση χωρίς λαϊκισμούς, που θα δώσει συγκεκριμένες λύσεις», φυσικά υπέρ του κεφαλαίου.

Τέλος, ερωτώμενος για το χρέος - άλλο ένα ζήτημα που καίει το ντόπιο κεφάλαιο - τόνισε: «Είμαστε στο πλευρό οποιουδήποτε διεκδικεί τη μείωση του χρέους, γιατί εάν δεν καταφέρουμε να μειωθεί το χρέος, δεν θα έχουμε καλή πορεία στις αγορές και δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση. Αν η χώρα μπει έστω και σε μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης, δεν θα έχει λόγο η υπόλοιπη Ευρώπη να ρυθμίσει το χρέος. Η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει σε συνετή βάση για τη ρύθμιση του χρέους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ