Τετάρτη 18 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
Εκδηλώσεις για το Μάη του '36 και τους αγώνες της εργατικής τάξης

Δύο πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης, τα σύγχρονα διδάγματα από την πάλη της και τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ διοργανώνονται σε Περιστέρι και Πετρούπολη από τις ΤΟ Περιστερίου και Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα:

-- Την Παρασκευή 20/5, στις 7.30 μ.μ., στο Περιστέρι, στην πλατεία Δημαρχείου, ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα: «Οι ηρωικοί αγώνες της εργατικής τάξης, πηγή έμπνευσης στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Ο πρωτοπόρος και αναντικατάστατος ρόλος του ΚΚΕ». Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση αρχειακού υλικού του ΚΚΕ, με τίτλο «Πρώτα βήματα, πρώτες μάχες (1870 - 1935)» και καλλιτεχνικό αφιέρωμα στο έργο «Επιτάφιος» του Γ. Ρίτσου από το συγκρότημα των ΤΟ Περιστερίου και Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 22/5, στις 8.30 μ.μ., στην Πετρούπολη, στο θέατρο Πέτρας, ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα: «80 χρόνια από τον ηρωικό Μάη του 1936. Σύγχρονα διδάγματα για την πάλη της εργατικής τάξης. Ο πρωτοπόρος ρόλος του ΚΚΕ». Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικοθεατρική παράσταση από το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, αφιερωμένη στα 80 χρόνια από τον «Επιτάφιο» του Γ. Ρίτσου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ