Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στερνός «αποχαιρετισμός» στην σ. Μαριλένα Φράγκου

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θλίψης, πλήθος συγγενών, συντρόφων, φίλων και συναδέλφων απηύθυναν το Σάββατο, στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, το στερνό «αντίο» στην σ. Μαριλένα Φράγκου, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, στα 36 της χρόνια.

Το «παρών» στην κηδεία έδωσε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, Κύριλλο Παπασταύρου και Νίκο Σοφιανό.

Η συντρόφισσα Μαριλένα οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1997, ενώ μέλος του Κόμματος έγινε το 2007. Από το Νοέμβρη του 2007 εργαζόταν ως δημοσιογράφος στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό «902» και, μεταξύ άλλων, κάλυπτε το εργατικό, το ναυτιλιακό και το ελεύθερο ρεπορτάζ. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της, έδωσε όλες της τις δυνάμεις στην υπόθεση του Κόμματος. Στις δύσκολες ώρες με το κλείσιμο του «902», η σ. Μαριλένα υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του Κόμματος, ακόμα και με αρθρογραφία στον «Ριζοσπάστη» και το πόρταλ, ενώ εθελοντικά προσέφερε την όποια βοήθεια της ζητούσε το Κόμμα στο πόρταλ του «902.gr».

Στην ακούραστη διάθεση της Μαριλένας Φράγκου να δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε κάθε ρεπορτάζ, υπηρετώντας την προσπάθεια ενημέρωσης της εργατικής τάξης, αναφέρθηκε η Ελένη Χατζηγεωργίου, που την αποχαιρέτησε εκ μέρους των συντρόφων της από τον «902» και το πόρταλ «902.gr».

Ως πρόσφατο δείγμα της λεβέντικης στάσης, της μαχητικής αισιοδοξίας και της ακεραιότητάς της, ανέφερε το χαιρετιστήριο καλωσόρισμα που έστειλε η σ. Μαριλένα στους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά δεν ήθελε να το υπογράψει, παρά μόνο με τα αρχικά της, γιατί όπως είχε πει, δεν διέφερε από τους άλλους.

Ανάμεσα στα άλλα έλεγε:

«Συναγωνιστές αγρότες, σας στέλνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς από τον "Ευαγγελισμό", όπου νοσηλεύομαι τους τελευταίους 3 μήνες μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών. Δίνω μια μάχη για την επιβίωσή μου όπως ακριβώς κι εσείς. Ενώνω τη φωνή μου μαζί σας γιατί ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή είναι κοινός. Πρόκειται για έναν αγώνα με στόχο να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας όχι απλώς τα απαραίτητα, αλλά αυτά που μας αξίζουν με βάση αυτό που παράγουμε.

Οι μέρες που λαχταρήσαμε θα 'ρθουν. Με τον αγώνα και την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Σε μια κοινωνία και εξουσία όπου θα διαφεντεύουμε η εργατική τάξη, η αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρωματά τον πλούτο που παράγουμε και μας ανήκει».

  • Τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για το θάνατο της σ. Μαριλένας Φράγκου εξέφρασε με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.
  • Στη μνήμη της σ. Μαριλένας:

-- Σύντροφοί της από τον «902» και από το πόρταλ «902.gr» προσφέρουν στο ΚΚΕ 185 ευρώ.

-- Οι ΚΟ Αστικών ΜΜΕ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ προσφέρουν στο Κόμμα 220 ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να φτάσει πλατιά στους εργαζόμενους!(25/12/2020)
Δείτε στο πόρταλ «902.gr»(4/6/2020)
Το πόρταλ «902.gr» έδωσε με επιτυχία τη μάχη των εκλογών και της μετάδοσης των αποτελεσμάτων(27/5/2019)
Γλέντι της ΚΟ «Ριζοσπάστη» και του πόρταλ «902.gr»(8/1/2016)
Δείτε το καινούργιο διαδικτυακό σποτ του ΚΚΕ(15/9/2015)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org