Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Σταθερή «συμβολή» στην προετοιμασία εδάφους για διάφορα αντιλαϊκά σενάρια

Μια σειρά από τα αντιλαϊκά σενάρια που επεξεργάζονται τα επιτελεία του συστήματος όσον αφορά στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, ξεδίπλωσε και χτες ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, συνεχίζοντας να «συμβάλει» στην προετοιμασία εδάφους για τα διάφορα ενδεχόμενα...

Συγκεκριμένα, μιλώντας χτες στην κοινοβουλευτική του ομάδα, επανέλαβε τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση, ενώ για τον ίδιο είπε μεν ότι «δεν μετέχω σε κανένα κυβερνητικό σχήμα», όμως, όπως... διευκρίνισε, «αν μου βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο, τότε για το καλό της χώρας θα αναλάβω τις ευθύνες μου». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δέχτηκε πρόσκληση από το ΠΑΣΟΚ «στο πρόσφατο παρελθόν για συνεργασία, διατηρώντας την σφραγίδα του κόμματος και τις χρηματοδοτήσεις».

Πρόσθεσε ότι ο Αλ. Τσίπρας «εκβιάζει τους βουλευτές του για να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα με εκλογές». Εκτίμησε ότι και ο ίδιος είναι «όμηρος της ίδιας της κοινοβουλευτικής του ομάδας», καθώς ορισμένοι «θερμοκέφαλοι» δεν τον αφήνουν να παραιτηθεί και γι' αυτό «δεν μπορεί να προσφέρει και να κυβερνήσει την χώρα».

Οσον αφορά στο Προσφυγικό, καλύπτοντας πλήρως τις ευθύνες της κυβέρνησης και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, ανέφερε γενικά ότι «η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο» και ότι «έχουμε ανάγκη την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό πρόβλημα».

Χτες, εξάλλου, σε δηλώσεις του στον «Alpha 989» είπε ότι «δεν έχει άλλο πολιτικό χρόνο η κυβέρνηση» και πως «όταν μιλάω με ξένους διπλωμάτες, όλοι μου λένε "πόσο βλέπεις να κάθεται ο Τσίπρας", είναι βέβαιοι για τη πτώση του». Χαρακτήρισε, δε, ώριμες τις συνθήκες για τη δημιουργία της «μεγάλης κυβέρνησης» με τη συμμετοχή της ΝΔ, γύρω στο Πάσχα.

Για τη ΝΔ ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης «έχει πέσει θύμα 5 με 6 ακροδεξιών του κόμματός που του λένε άσε τον Τσίπρα να καταρρεύσει». Μάλιστα, χαρακτήρισε αυτούς «τους ακροδεξιούς» ως «βαρίδια για τη ΝΔ γιατί δεν της επιτρέπουν να εμφανιστεί ως ευρωπαϊκό κόμμα».

Στο μεταξύ, χτες, ο υποψήφιος βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων στην Α' Θεσσαλονίκης Αν. Μητακίδης ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ