Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ «ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ» ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Συντονίζονται και διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Στιγμιότυπα από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Στιγμιότυπα από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα» στην Υγεία και στα «οκτάμηνα» των δήμων, εργαζόμενοι στα ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών, στις κοινωνικές δομές των δήμων, στον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) Κεντρικής Μακεδονίας και συμβασιούχοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη βδομάδα, με στόχο το συντονισμό των εργαζομένων που απασχολούνται με ευέλικτες μορφές και βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Στέλιος Μουλάς, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, ενώ χαιρέτησαν εκπρόσωποι των παρατασιούχων (έχουν παραταθεί οι συμβάσεις τους) με «οκτάμηνα» στους δήμους και των απλήρωτων και υπό απόλυση εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου μέσω ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με την υφυπουργό Μ. Κόλλια - Τσαρουχά, η οποία παρέπεμψε τα δίκαια αιτήματά τους στις ...διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.


Οι εργαζόμενοι με «ευέλικτες» σχέσεις εργασίας στους χώρους του Δημοσίου, που συντονίζουν τη δράση τους πάνω σε ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων, παλεύουν για: Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να σταματήσουν τώρα τα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών, κανένας εργαζόμενος να μην έχει μισθό κάτω από τα 751 ευρώ, άμεση πληρωμή μισθών και δεδουλευμένων, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org