Παρασκευή 25 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΦΟΡΕΙΣ
Αμείωτη η έκφραση αλληλεγγύης

Συνεχίζεται αμείωτη η έκφραση αλληλεγγύης από εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, χιλιάδες απλούς ανθρώπους, προς τους πρόσφυγες, με τα ταξικά συνδικάτα να πρωτοστατούν σε αυτή την προσπάθεια.

Καθημερινά, σωματεία, Ομοσπονδίες, φορείς και Λαϊκές Επιτροπές συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες και τα μεταφέρουν στους χώρους όπου διαμένουν και παραδίδονται οργανωμένα. Παράλληλα, καταδικάζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και απαιτούν να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ.

Τη Δευτέρα, στις 10 π.μ., στην πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά, θα παραδοθούν από μια σειρά σωματεία, όπως των Φαρμακοϋπαλλήλων, Λογιστών και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώθηκαν μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε το ΠΑΜΕ σε σωματεία και εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το ΠΑΜΕ συνεχίζει να συγκεντρώνει υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες και καλεί τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους μαζικούς φορείς, να έρθουν σε επικοινωνία μαζί του. Την ίδια μέρα και ώρα θα παραδοθούν στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν συλλέξει Λαϊκές Επιτροπές από δήμους της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά.

Στο μεταξύ, εκδήλωση με θέμα «Πόλεμος - Πρόσφυγες και Μετανάστες» οργανώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής τη Δευτέρα, στη 1.30 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών (Αναστάσεων 2 - Σταθμός Μετρό «Εθνική Αμυνα»). Συμμετέχουν το μουσικό σχήμα «Ρωμιοσύνη», μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Ιλίου και ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης.

Τέλος, εκδήλωση με τίτλο «Γονείς και παιδιά λέμε: ΟΧΙ στον πόλεμο - ΝΑΙ στην ειρήνη» διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου (μέλος της ΟΓΕ), την Κυριακή, στις 12 μ., στο φουαγιέ του Δημαρχείου Ευόσμου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα ζωγραφίσουν για τα προσφυγόπουλα, θα τραγουδήσουν για την ειρήνη και θα μαζέψουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ