Παρασκευή 25 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενημέρωση...

Τα ρεπορτάζ για τα σχέδια των «τρομοκρατών» χτες εμπλουτίστηκαν και με το «στοιχείο» ότι οι τζιχαντιστές προετοίμαζαν επίθεση και εναντίον πυρηνικών εργοστασίων. Αυτό προέκυψε όχι από κάποια επίσημη ενημέρωση, αλλά ήταν δημοσιογραφική «πληροφορία» που ξεκίνησε από ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ συγκεκριμένης βελγικής εφημερίδας. Η ίδια εφημερίδα ήταν αυτή που, μια μέρα πριν, «αποκάλυπτε» (με τις γνωστές τυμπανοκρουσίες των αστικών ΜΜΕ που σκέφτονται τι πωλήσεις ή τι τηλεθέαση θα διασφαλίσουν και όχι την υπεύθυνη ενημέρωση του λαού) ότι συνελήφθη ένας από τους βασικούς καταζητούμενους για τις επιθέσεις, «είδηση» που αφού μεταδόθηκε και έκανε το γύρο όλου του κόσμου ως πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία (έκτακτα και μη), μετά διαψεύστηκε. Ετσι απλά, με φράσεις του τύπου «η είδηση που μεταδώσαμε πριν, δεν είναι έτσι τελικά».

Δεν αμφιβάλουμε, βεβαίως, ότι τέτοια εγκληματικά εργαλεία γεννημένα στα «εργαστήρια» του ιμπεριαλισμού μισούν τους λαούς και δεν θα δίσταζαν να οδηγηθούν και σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Οπως, άλλωστε, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι και οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις που οξύνονται, μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικές για τους λαούς συνέπειες.

Ομως, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε πού αποσκοπεί η «ευκολία» με την οποία κυκλοφορούν ανά πάσα στιγμή και ώρα ειδήσεις με τόσο σοβαρές προεκτάσεις, που καλλιεργούν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας. Οπως δεν μπορούμε και να μην επισημάνουμε ακόμα μια φορά πως όσο η ενημέρωση βρίσκεται στα χέρια του κεφαλαίου, τόσο αυτή θα υπηρετεί συμφέροντα αντίθετα με αυτά των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ