Παρασκευή 25 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιπολίτευση σε όλα τα μέτωπα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου

Πιέζει για γρήγορη εφαρμογή των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και ζητά μέτρα καταστολής, με αφορμή τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες

Eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση στα μέτωπα της λεγόμενης «καθημερινότητας του πολίτη», της οικονομίας, του Προσφυγικού και της ασφάλειας εξαπολύει η ΝΔ.

Ενδεικτικά, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος χτες το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), στην Πέτρου Ράλλη μίλησε για «προβλήματα τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά άστοχης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία επιβάρυνε οικονομικά τις εταιρείες, αύξησε την εισιτηριοδιαφυγή και τελικά βέβαια αύξησε και το εισιτήριο», εντοπίζοντας το πρόβλημα στην ανικανότητα διαχείρισης της κυβέρνησης, αν και είναι απόρροια της πολιτικής των αναδιαρθρώσεων υπέρ του κεφαλαίου που και η ΝΔ έχει. Προβάλλοντας την καλύτερη διαχειριστική ικανότητα της ΝΔ, επέμεινε ότι «είχαμε αποδείξει επί των δικών μας ημερών ότι σε συνεννόηση με τους εργαζομένους υπάρχει προοπτική ουσιαστικής εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών, με βελτίωση του παρεχόμενου έργου, μείωση της επιβάρυνσης για τους πολίτες και καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα (...) Οι αστικές συγκοινωνίες αποδεικνύουν στην πράξη την αποτυχία της κυβέρνησης σε έναν κρίσιμο τομέα», συνέχισε.

Για την αξιολόγηση

Στα της οικονομίας, ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Εκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την εποπτική δραστηριότητα το 2015, δήλωσε: «Η τεράστια εκροή καταθέσεων, το κλείσιμο των τραπεζών, η επιβολή περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και η ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το 2015, έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Συμπλήρωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση «έχει επιφέρει μεγάλο κόστος στους φορολογούμενους, αβεβαιότητα στους εργαζόμενους στις τράπεζες και τεράστια ζημία στους μετόχους των πιστωτικών ιδρυμάτων, μικρούς και μεγάλους, ιδιώτες και Δημόσιο». Μόνο που με όσα εδώ προβάλλει, κλείνει επίσης το μάτι στο κεφάλαιο, ως ικανότερος διαχειριστής.

Μιλώντας ο ίδιος στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» είπε για την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης»: «Μέχρι τώρα όλες οι εκτιμήσεις και τα χρονοδιαγράμματα της κυβέρνησης έχουν διαψευστεί. Θυμίζω ότι η κυβέρνηση έλεγε ότι θα κλείσει τη διαπραγμάτευση τον Οκτώβριο - Νοέμβριο του 2015. Μετά έλεγε ότι θα την κλείσει αρχές του Ιανουαρίου του 2016. Φτάσαμε Μάρτιο και ευχόμαστε να κλείσει τον Απρίλιο».

Για τη σχέση με το ΔΝΤ: «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει καμία συμφωνία με το ΔΝΤ. Αλλωστε και πρόσφατα ολοκληρώθηκε η σχέση μας με το Ταμείο, όπως αυτή προβλεπόταν από την προηγούμενη δανειακή σύμβαση. Αρα, τώρα πρέπει να γίνει ένα καινούργιο μνημόνιο, ένα καινούργιο σχήμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα. Αυτό είναι προϋπόθεση με βάση την απόφαση του Eurogroup και την επιθυμία των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών και κυρίως της Γερμανίας».

Πρόσθεσε: «Εχει επιβαρυνθεί η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, όπως και τα μακροοικονομικά της στοιχεία, από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και δεν έχουμε πάρει και τις αναγκαίες δόσεις του δανείου, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, άρα και να μειωθεί η ρευστότητα στην οικονομία».

Και μέτρα καταστολής

Τέλος, με αφορμή τα πρόσφατα χτυπήματα στις Βρυξέλλες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα «για την επίταση της εγρήγορσης και ετοιμότητας των αρχών ασφαλείας και πολιτικής προστασίας και την ενίσχυση της αστυνόμευσης δημόσιων χώρων και σημείων μαζικής πρόσβασης του κοινού».

Στο ίδιο το κείμενο της Ερώτησης αναφέρει: «Τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα της τελευταίας περιόδου, από το Παρίσι και την Αγκυρα έως την Κωνσταντινούπολη και τις Βρυξέλλες, καθιστούν επιτακτική την εγρήγορση των αρχών και στη χώρα μας, προκειμένου να διαφυλαχθεί το δοκιμαζόμενο αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Ειδικότερα απαιτείται η επίταση των συνοριακών ελέγχων, με όλες τις δυσκολίες που επισωρεύει η σοβούσα προσφυγική - μεταναστευτική κρίση, η στενή συνεργασία και έγκαιρη ανταλλαγή πληροφοριών με τις αρχές ασφαλείας τόσο των κρατών - μελών της ΕΕ, όσο και άλλων γειτονικών και μη κρατών, η επικαιροποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών και ενεργοποίησης της πολιτικής προστασίας, η εναργέστερη αστυνομική παρουσία σε δημόσιους χώρους και σημεία μαζικής πρόσβασης, όπως οι σταθμοί του μετρό, ώστε αφενός να επιδρά αποτρεπτικά, αφετέρου να συμβάλει στην τόνωση του κοινού αισθήματος ασφαλείας».

Ζητά πολλαπλά μέτρα καταστολής σε βάρος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ