Παρασκευή 25 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Πολύμορφη δράση ενάντια στη στρατηγική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας

Πολύμορφα αναδεικνύει το ΚΚΕ στην παρέμβασή του στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας τις επιπτώσεις που προκαλεί στους εργαζόμενους και το λαό η στρατηγική του κεφαλαίου για την «απελευθέρωση» της Ενέργειας και η πολιτική της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ΑΕ. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, καλεί σε οργάνωση της λαϊκής πάλης, για την ανατροπή της και τη χάραξη της πορείας που θα οδηγήσει στην οριστική λύση σε όφελος του λαού που περνάει μέσα από την πάλη για τη δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Ενέργειας στο πλαίσιο της εργατικής - λαϊκής εξουσίας. Οπου οι πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής θα αποτελούν κοινωνική - λαϊκή περιουσία, κρατική ιδιοκτησία, ο πανεθνικός - κεντρικός σχεδιασμό θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του λαού και της χώρας.

Το ΚΚΕ φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα, με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, μέσα από τις οποίες ανοίγει επί της ουσίας η συζήτηση για τις αιτίες και τη διέξοδο, αλλά και με παρεμβάσεις στη Βουλή όπου αναδεικνύει τα συγκεκριμένα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του εργαζόμενου λαού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλος, περιόδευσε την Πέμπτη 17/3 σε χώρους της ΔΕΗ στη Δυτ. Μακεδονία, ενώ βουλευτές του Κόμματος κατέθεσαν Ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα της μετεγκατάστασης των οικισμών που πλήττονται από τα ορυχεία της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ