Παρασκευή 25 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Διεκδικεί ρόλο στα «δεξιά της ΝΔ»

Τη θέση «ανάμεσα» στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή διεκδικεί ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε χτεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, επιβεβαιώνοντας ότι στο πλαίσιο των εξελισσόμενων διεργασιών για τη συνολικότερη αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, συμπεριλαμβάνονται και αυτές στο λεγόμενο «δεξιό της ΝΔ» χώρο.

Λέγοντας σε ποιους απευθύνεται ο κομματικός σχηματισμός που προετοιμάζει - ο οποίος πιθανόν θα ονομάζεται «ΕΘΝΟΣ» - ο Γ. Καρατζαφέρης επιχείρησε να απαλλαγεί από το χαρακτηρισμό του «ακραίου»: «Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα», είπε, «ήμουν στους ευρωσκεπτικιστές, όχι στους ακραίους. Μακράν από μένα αυτή η διατύπωση. Θα κάνω προσπάθειες να απεγκλωβίσω ανθρώπους που από αγανάκτηση και πικρία εγκλωβίστηκαν στη Χρυσή Αυγή, ή σε αυτούς που βλέπουν την ξέφρενη πορεία της ΝΔ στο κέντρο και στους ψηφοφόρους του Πάνου Καμμένου».

Οπως σημείωσε, «αυτή η προσπάθεια απευθύνεται στον πατριωτικό χώρο. Γίνεται μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε και να ενώσουμε ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στην Ελλάδα, έχουν εμπειρία». Αναφερόμενος στον πρώην στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκο, επανέλαβε πως «είναι κάτι που ξεκινήσαμε με τον Τάκη Μπαλτάκο, είναι ο πλέι μέικερ».

Ισχυρίστηκε ακόμα πως έχει μιλήσει με σημερινούς βουλευτές της ΝΔ, αλλά και πρώην υπουργούς του ίδιου κόμματος, «οι οποίοι βλέπουν θετικά» αυτήν την προσπάθεια.

Επιχειρώντας μάλιστα να παρουσιάσει το εγχείρημά του ως αυτό που θα έρθει να καλύψει το «κενό» από τον προσανατολισμό της νέας ηγεσίας της ΝΔ προς το... «κέντρο», ανέφερε: «Βλέπω μια μεγάλη δυσαρέσκεια στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη (...) Κινούμαι στη ΝΔ του Κώστα Μητσοτάκη και του Αβέρωφ, και όχι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό το παιδί απεμπόλησε το επώνυμό του και πορεύτηκε με το "Κυριάκος" (...) Φαίνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ», ενώ συμπλήρωσε ότι «εμένα από τον νεοφιλελευθερισμό με χωρίζει η ίδια απόσταση με τον κομμουνισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεργασιών συνέχεια με νέα μορφώματα, μεταγραφές και σενάρια(2018-07-11 00:00:00.0)
Κινητικότητα και διεργασίες σε όλο το φάσμα(2017-01-20 00:00:00.0)
Η κινητικότητα στη λεγόμενη ακροδεξιά και οι ύπουλες επιδιώξεις(2017-01-07 00:00:00.0)
Ο Μπαλτάκος εκφράζει την τάξη του(2014-12-16 00:00:00.0)
Διεργασίες για «νέα κεντροδεξιά» και στα «δεξιά» της Δεξιάς(2014-04-19 00:00:00.0)
Επιταχύνει τις διεργασίες η υπόθεση Μπαλτάκου(2014-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ