Παρασκευή 25 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Προβάλλει τη χρησιμότητά του στο σύστημα

«Αν δε μπορείς να βγάλεις από πουθενά λεφτά, αν η οικονομία σου παραπαίει και η ανεργία είναι στα ύψη, τότε είσαι υποχρεωμένος να κάνεις υποκλίσεις. Kαι πάντα πριν από τη μεγάλη υπόκλιση, κάνουν ότι υπάρχουν φωνές αντίστασης. Εχουν συμφωνήσει σε όλα με τους εταίρους εκτός από τα κόκκινα δάνεια». Τάδε έφη ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας χτες στο «Mega».

Για τη στάση του Ποταμιού στο Ασφαλιστικό είπε: «Εμείς δεν θα ψηφίσουμε με βάση το φόβο του κ. Τσίπρα για την πτώση της κυβέρνησής του, αλλά με βάση τις συγκεκριμένες προτάσεις στο Φορολογικό και στο Αγροτικό». Συμφώνησε, δε, με την άποψη ότι «υπάρχουν συντάξεις που πρέπει να κοπούν» και διαβεβαίωσε: «Θα ψηφίσουμε αυτά που είναι θετικά και θα καταψηφίσουμε αυτά που είναι αρνητικά για τη χώρα. Θα είμαστε το χρήσιμο Ποτάμι».

Αλλωστε, υπεραμυνόμενος της χρησιμότητάς του στο αστικό πολιτικό σύστημα, και με άγχος για διαρροές του προς ΝΔ, είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει διείσδυση στον κεντρώο χώρο αλλά η ΝΔ όχι. Τη στιγμή της κρίσης, δε θα έχεις να επιλέξεις το Μητσοτάκη ή το Θεοδωράκη. Θα έχεις να επιλέξεις τη ΝΔ πακέτο, με τις δεξιές απόψεις της ΝΔ (...) Η ΝΔ δυστυχώς για τη χώρα (...) θα παραμείνει ένα συντηρητικό κόμμα, παρά τις προσπάθειες ορισμένων. Και εκεί χρειάζεται η φωνή της προοδευτικής λογικής. Και αυτό είναι το Ποτάμι. Ενα κεντρώο κόμμα».

Αναφερόμενος και στην πίεση που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ για συμπόρευση προς διαμόρφωση ενός τρίτου πόλου αστικής διαχείρισης, σημείωσε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει μια άλλη λύση πέρα από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η άλλη λύση πρέπει να είναι μεγάλη. Να έχει 10 - 15%. Αυτό όμως, δε γίνεται προσθέτοντας τα ποσοστά του Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ. Γίνεται μόνο αν έρθει καινούριος κόσμος».

Ενώ για το Προσφυγικό υποστήριξε: «Δεν υπάρχει κανείς από την πλευρά της κυβέρνησης να πει στους ανθρώπους στις περιοχές, όπου υπάρχουν τα "hot spots" και τα κέντρα φιλοξενίας, τι πρέπει να γίνει. Είναι απούσα ακόμα και η Αστυνομία (...) Η κυβέρνηση αφήνει ένα σύστημα αδιοίκητο στα χέρια κάποιων πονηρών».

Μιλώντας, τέλος, για το χτύπημα στις Βρυξέλλες ανέφερε: «Το χτύπημα στο Βέλγιο καταδεικνύει ότι η Ευρώπη έχει καθυστερήσει στην πολιτική αλλά και στην αστυνομική συνεννόηση. Καθυστερήσαμε και δώσαμε τη δυνατότητα σε κάποιους να πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας τις συνοριακές ελευθερίες μπορούν να χτυπούν την καρδιά της Ευρώπης». Ζήτησε, εξάλλου, «περισσότερη Ευρώπη, και πολιτική και αστυνομική»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ