Παρασκευή 15 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Αλληλεγγύη και διεκδίκηση για τα προβλήματα των προσφύγων

Από προηγούμενη πρωτοβουλία αλληλεγγύης στο λιμάνι
Από προηγούμενη πρωτοβουλία αλληλεγγύης στο λιμάνι
Με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης συνδυάζεται η καθημερινή παρουσία των συνδικάτων και των μαζικών φορέων στο λιμάνι του Πειραιά. Σήμερα, Παρασκευή, συνδικάτα του Πειραιά θα βρεθούν, στις 9.30 π.μ., στην πύλη Ε1 του λιμανιού, στο περίπτερο των σωματείων, για να παραδώσουν είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.

Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται από σωματεία και φορείς και σε άλλα σημεία της χώρας, όπου συγκεντρώνονται οι εγκλωβισμένοι, από την πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης, πρόσφυγες. Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου και του Συλλόγου Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου παρέδωσαν την περασμένη Τετάρτη είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο στρατόπεδο της Ριτσώνας στη Χαλκίδα. Η βοήθεια (τρόφιμα, φάρμακα, είδη ατομικής υγιεινής, ρούχα και παιχνίδια) συγκεντρώθηκε από εργαζόμενους και συνταξιούχους της Καρύστου και του Μαρμαρίου.

Ανάμεσα σε άλλα, τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής πρωτοβουλίες:

-- Διαδήλωση που θα φτάσει μέχρι το κέντρο κράτησης των προσφύγων στη Μόρια, οργανώνει σήμερα, Παρασκευή, στις 5 μ.μ., το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Παναγιούδα, ενώ έχει οριστεί προσυγκέντρωση στις 4.15 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς, απ' όπου οι διαδηλωτές θα αναχωρήσουν με το λεωφορείο της γραμμής για το σημείο της κινητοποίησης. Η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που είναι υπεύθυνοι για τον ξεριζωμό χιλιάδων προσφύγων.

Συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής, την Κυριακή, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης. Στη διάρκεια της συναυλίας θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη υγιεινής και φάρμακα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ