Παρασκευή 15 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Με όλες μας τις δυνάμεις για την αγωνιστική ετοιμότητα του κινήματος

Σε εκδήλωση της ΤΟ Πέλλας του ΚΚΕ μίλησε ο Σ. Ζαριανόπουλος

Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στα Γιαννιτσά, η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Κυριακή 10/4 πολιτική εκδήλωση με θέμα τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις και το Προσφυγικό.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Οι εργαζόμενοι και συνολικά τα λαϊκά στρώματα βιώνουν τα τελευταία χρόνια τη βαρβαρότητα των πολιτικών που εφαρμόζουν η ΕΕ μαζί με τις ελληνικές κυβερνήσεις, φορτώνοντας τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης σε αυτούς και υλοποιώντας νόμους για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Προχώρησαν με τα μνημόνια αυτές τις πολιτικές και τώρα η "αριστερή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το 3ο μνημόνιο θωρακίζει μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ τα κέρδη του κεφαλαίου. Χτυπάει χωρίς έλεος ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των λαϊκών νοικοκυριών στην Ασφάλιση με το νόμο - "λαιμητόμο" που προωθεί και οι αγώνες εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων έχουν μέχρι σήμερα φρενάρει την ψήφισή του.

Τα αντιλαϊκά μέτρα για Ασφαλιστικό και Φορολογικό μπαίνουν στην τελική ευθεία από τη συγκυβέρνηση ενόψει της "αξιολόγησης" και προβλέπουν ρυθμίσεις σε όφελος των καπιταλιστών και των βιομηχάνων, αφού δεν είναι τυχαία η βιασύνη του ΣΕΒ για να ολοκληρωθούν.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ολοκλήρωση της "αξιολόγησης" θα φέρει καινούργια βάρη για το λαό και η κυβέρνηση τον εκβιάζει για την αποδοχή των αντιλαϊκών μέτρων.

Οι προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 4 Φλεβάρη, οι μαζικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα της αγροτιάς, τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται και πιο συγκεκριμένα για τη 48ωρη απεργία που έχει αποφασιστεί για τη μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή το νέο Ασφαλιστικό προς ψήφιση. Χρειάζεται να αξιοποιηθεί το διάστημα μέχρι την απεργία για την εντατική προετοιμασία της από σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων, των επαγγελματιών, της αγροτιάς, με πολύμορφες κινητοποιήσεις που θα ενισχύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις και θα φτιάχνουν απεργιακό κλίμα στους χώρους δουλειάς. Να παλέψουν οι εργαζόμενοι με αποφασιστικότητα, για να μην περάσει το νέο Ασφαλιστικό που είναι ταφόπλακα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Το μαζικό κίνημα πρέπει να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να αντιπαλέψει αυτά που το χτυπούν και όσα ακόμη έρθουν σε βάρος του.

Το ΚΚΕ θα βρίσκεται σε όλες αυτές τις μάχες, μέσα στους αγώνες, με όλες του τις δυνάμεις, για να εμποδίσει τα χειρότερα και να παλέψει για τα πολύ καλύτερα που μπορεί η εργατική τάξη με τους συμμάχους της να οικοδομήσουν».

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, αναφερόμενος στο Προσφυγικό, ανέδειξε ότι αυτό δεν είναι άσχετο από τη γενική πολιτική στο εσωτερικό της Ελλάδας και διεθνώς. Σημείωσε ότι από τη μία γίνεται ο πόλεμος με τα όπλα που οδηγεί στην προσφυγιά και από την άλλη ο οικονομικός πόλεμος στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, που διεξάγεται ενάντια στην εργατική τάξη και τους λαούς, από τις ίδιες δυνάμεις: Από το κεφάλαιο και την εξουσία που έχει σε κάθε χώρα χωριστά, από τις συμμαχίες του, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ κ.λπ.

Ανέδειξε, επίσης, ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που με τις επεμβάσεις τους δημιούργησαν το πρόβλημα, προσπαθούν σήμερα να το «λύσουν», πάλι με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου, αφού ανοίγουν τη στρόφιγγα για όσους πρόσφυγες έχουν ανάγκη ως φτηνό εργατικό δυναμικό και τους υπόλοιπους τους παρατούν εγκλωβισμένους στην Ελλάδα και αλλού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερώτηση για τη δραματική κατάσταση των ΑμεΑ στην Ελλάδα(2016-11-05 00:00:00.0)
Να πάρει θέση τώρα η κυβέρνηση(2016-06-28 00:00:00.0)
Να δοθεί εργατική - λαϊκή απάντηση(2016-02-21 00:00:00.0)
Λαϊκή αγωνιστική απάντηση στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ(2015-11-12 00:00:00.0)
Ερώτηση για τους συμβασιούχους γιατρούς του ΙΚΑ(2007-09-15 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τα προβλήματα των πολιτικών προσφύγων(2007-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ