Παρασκευή 15 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Με αφορμή μια ανακοίνωση...

«

Η κυβέρνηση της Αριστεράς αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση (που δε δημιούργησε αυτή) και με την πιο οξεία προσφυγική κρίση (αποτέλεσμα ιμπεριαλιστικών πολέμων) που καλείται - σχεδόν μόνη - να αντιμετωπίσει, κατόρθωσε (...) να διασώσει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, να προσφέρει περίθαλψη και φιλοξενία με ανθρώπινες συνθήκες, όταν τα σύνορα παραμένουν κλειστά και απουσιάζουν οι αναγκαίοι πόροι, να προχωρήσει στην καταγραφή των προσφύγων, να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού και να αξιοποιήσει ανεξάρτητα κινήματα και αλληλέγγυους πολίτες, να δίνει τη μάχη στην ΕΕ, σε διεθνή φόρουμ, σε διεθνείς και πολυμερείς συναντήσεις κορυφής και να χτίζει συμμαχίες που συνδράμουν στην επίλυση του προσφυγικού ζητήματος, να συζητά και να πετυχαίνει το άνοιγμα της συζήτησης του Δουβλίνο 2, να αξιοποιεί κάθε διεθνή προσωπικότητα όπως Ρεντγκρέιβ, Τζολί, Πάπας, Πατριάρχης...».

Τάδε έφη η δημοτική παράταξη του Χαϊδαρίου του ΣΥΡΙΖΑ στην, ομολογουμένως, φιλότιμη και αποκαλυπτική προσπάθεια να στηρίξει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά για να μη λείπει και ο αναγκαίος αντικομμουνισμός από την όλη «σούπα», ας διαβαστεί και το παρακάτω απόσπασμα. Επειδή η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τις ευθύνες της για τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το καλωσόρισμα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τη συνδιαλλαγή και τα παζάρια με την ΕΕ και τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αποφαίνεται: «... η Δημοτική Αρχή ξεπερνά κάθε προηγούμενο εαυτό της, κατεβαίνει στο έσχατο σκαλοπάτι βόρβορου λόγου και συναγωνίζεται επάξια τις (ευτυχώς λίγες) μαύρες σελίδες και τα κορυφαία "εγκληματικά λάθη" του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, που - εκ των υστέρων - έχει καταδικάσει και η ηγεσία του ΚΚΕ...».

Τι να πει πράγματι κανείς; Θα αρκούσε, πιθανά, να πούμε άβυσσος η ψυχή του οπορτουνιστή, ή απλώς το παραλήρημα ενός ΣΥΡΙΖΑίου... Επειδή, όμως, τα πράγματα είναι σοβαρά, αξίζει να προσθέσουμε και τα εξής: Πάει πολύ η κυβέρνηση που πανηγυρίζει για το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, που μπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παζάρια και ανταγωνισμούς, που απεργάζεται με την ΕΕ και τα υπόλοιπα «ευαγή ιδρύματα» το πώς θα κάνει το βίο αβίωτο του λαού μας, να εγκαλεί τους κομμουνιστές. Ας παραμείνουν στα φόρουμ και στις συνεδρίες τους με τους συμμάχους τους. Το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού, με τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τη φτωχολογιά.

Η δε δημοτική αρχή Χαϊδαρίου, όπως κάνει από την πρώτη στιγμή, θα αποκαλύπτει και τις αιτίες της προσφυγιάς όπως και τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Αλλά και τον καλύτερο εαυτό της θα καταθέτει τώρα στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, απαιτώντας και διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες, δείχνοντας καθημερινή έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

Οσον αφορά τα περί Ιστορίας και λαθών του ΚΚΕ είναι τόσο χιλιοειπωμένο το παραμύθι που δεν κάνει πλέον ούτε για μικρά παιδιά. Αλλά, αν θέλουν περισσότερα να μάθουν οι ΣΥΡΙΣΑίοι του Χαϊδαρίου μπορούν να πάνε στο Δαφνί Χαϊδαρίου όπου σε μια σεμνή πλάκα αναγράφεται πως εδώ πέθανε o Nίκoς Πλουμπίδης φωνάζοντας «Ζήτω το ΚΚΕ»! Αν δεν τους φτάνει αυτό, μπορούν να πάνε λίγο πιο πάνω στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, όπου στο «Μπλοκ 15» 200 κομμουνιστές ξεκίνησαν το 1944 το «ταξίδι» τους για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αυτά για την ώρα. Αν το επιθυμούν, μπορούμε να επανέλθουμε...


Δ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ