Παρασκευή 15 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Παρέμβαση για το μπαράζ εκπρόθεσμων τροπολογιών

Μεθοδεύσεις για «δωράκια» στο κεφάλαιο

Οι μεθοδεύσεις που ακολουθεί η κυβέρνηση, με τη «βροχή» εκπρόθεσμων τροπολογιών τόσο υπουργών, όσο και βουλευτών και σε άσχετα νομοσχέδια, προκειμένου να προσφέρει από την «πίσω πόρτα» τα «δωράκια» της στο κεφάλαιο, τέθηκαν χτες από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Οπως κατήγγειλε, πρόκειται για απαράδεκτη διαδικασία, η οποία ξεπερνάει κάθε όριο στην παραβίαση ακόμα και αυτού του αστικού συντάγματος, όπως και του κανονισμού του αστικού Κοινοβουλίου. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση αντιγράφει, και σε αυτό, τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε καθαρό ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλο αυτήν την κατάσταση.

Μετά την παρέμβαση του Θ. Παφίλη, τη ...διαμαρτυρία τους για τις μεθοδεύσεις αυτές, εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας έτσι την ευκαιρία που τους δίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, για να εμφανίζονται τώρα σαν «αθώες περιστερές», αλλά και ως μια ακόμη αφορμή να δείξουν ότι ασκούν δήθεν αντιπολίτευση, αφού στρατηγικά δε διαφωνούν.

Σε άτυπη ενημέρωση που έγινε από επιτελείς του προέδρου της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αναφέρθηκε ότι ο Ν. Βούτσης «συμμερίστηκε τους προβληματισμούς» και σήμερα θα το θέσει ως θέμα στην Ολομέλεια, κατά την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ. Σκέψη του προέδρου, όπως αναφέρθηκε, είναι να εξεταστεί το ενδεχόμενο να συγκεντρώνονται οι τροπολογίες, να ταξινομούνται ανάλογα με το υπουργείο που αφορούν και να κατατίθενται σε μορφή νομοσχεδίου, με τίτλο «άλλες διατάξεις». Βεβαίως, αυτό δεν αλλάζει την ουσία του ζητήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ