Τετάρτη 23 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προχωρούν διεργασίες για κόμμα στα «δεξιά της ΝΔ»

Προχωρούν, καταπώς φαίνεται, οι διεργασίες για σύσταση κόμματος στα δεξιά της ΝΔ, που να καλύψει το χώρο μέχρι τη Χρυσή Αυγή. Μια «σοβαρή ακροδεξιά» με στόχο να εκμεταλλευτεί το κενό που φαίνεται να αφήνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην προσπάθεια της νέας ηγεσίας της ΝΔ να μετακινήσει το κόμμα περισσότερο προς το κέντρο.

Σε συνέχεια προηγούμενων δηλώσεών του, μέσω δημοσιευμάτων και διαρροών, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης (που εμφανίζεται ως επικεφαλής του νέου σχήματος υπό την πιθανή ονομασία ΕΘΝΟΣ), άφηνε χτες υπόνοιες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό «Alpha» ότι το νέο σχήμα θα έχει σχέσεις και υποστήριξη της τέως βασιλικής οικογένειας, με... «λογοπαίγνια» του τύπου: «Θα είναι βασιλικής ποιότητας η μπομπονιέρα του νέου κόμματος της Δεξιάς»...

Σημειωτέον, εδώ και περίπου ενάμιση μήνα κυκλοφορούν σε διάφορα επιτελεία πληροφορίες ότι επίκειται μια «πολιτική» επανεμφάνιση των τέως, όχι όμως μέσω του Κωνσταντίνου, που λίγο - πολύ στα τέτοια κέντρα τον θεωρούν «καμένο χαρτί», αλλά μέσω του «διαδόχου» Παύλου, για τον οποίο λέγεται ότι ετοιμάζεται κάποιος ρόλος, αν όχι μπροστάρη, τουλάχιστον «ιδεολογικής σημαίας» κόμματος.

Αλλωστε, υποστηρίζεται ότι φιλοβασιλικοί απηύθυναν κάλεσμα στον Παύλο ήδη από το 2014 να προχωρήσει ο ίδιος σε δημιουργία κόμματος στην Ελλάδα, διαβεβαιώνοντάς τον ότι - εν μέσω γενικότερης ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού - θα πιάσει αν όχι διψήφια, τουλάχιστον «αξιοπρεπή» ποσοστά.

Παραπέρα, ο πρόσφατα διαγραφείς από τη ΝΔ Φ. Κρανιδιώτης, για τον οποίο τίθεται το ερώτημα αν θα προσχωρήσει στο κόμμα Καρατζαφέρη, όπου βασικό ρόλο παίζει και ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά Τ. Μπαλτάκος, μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό, άφησε ουσιαστικά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Είπε, π.χ. ότι έχει μιλήσει πολλές φορές με τον Γ. Καρατζαφέρη και ότι ο Τ. Μπαλτάκος «είναι φίλος μου, συνάδελφος, πατριώτης και τον αγαπώ πάρα πολύ»...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org