Τετάρτη 23 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΝΔ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, έκανε λόγο για απειθαρχία στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για απευθείας μεταφορά των προσφύγων στον τόπο προορισμού τους

Πεδίο «βολικών» αντιπαραθέσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης έγινε το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα και στη Βουλή, προχτές αργά το βράδυ, με αφορμή την Επίκαιρη Επερώτηση της ΝΔ.

Παρά το γεγονός ότι είναι σε πλήρη ισχύ το κοινό ανακοινωθέν που συνυπέγραψαν κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι για το Προσφυγικό, η ΝΔ εξαπέλυσε «δριμεία κριτική» σε βάρος της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο ο βουλευτής της Γ. Κουμουτσάκος για «αποτυχημένη πολιτική» και «ήττα»! Αντίστοιχα ειπώθηκαν από την πλευρά και των άλλων κομμάτων, ενώ η ναζιστική Χρυσή Αυγή, με προκάλυψη το γνωστό ρατσιστικό παραλήρημα, παράλληλα με την προσπάθεια να δηλητηριάσει λαϊκές συνειδήσεις, πρόσφερε πλήρη κάλυψη στην κυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΝΑΤΟ, για τους οποίους δεν αναφέρει λέξη.

Στο φόντο αυτό, δεν ήταν τυχαία η έκκληση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος παίρνοντας το λόγο, ζήτησε απ' όλα τα αστικά κόμματα συμπαράταξη και «να βάλουν πλάτη» για να εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι «δύσκολη», αλλά και η «καλύτερη» που θα μπορούσε να επιτευχθεί. Είπε, μάλιστα, ότι «δεν υπάρχει ούτε μία καταγγελία πως η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων»! Πρόσθεσε ότι μέσα στον Απρίλη η Ειδομένη «θα έχει διαλυθεί όμορφα και ωραία», ενώ ξεπερνώντας τα όρια της πρόκλησης, είπε ότι στην Ειδομένη συνειδητά «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες», γιατί «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι στην Ειδομένη θα φτιάξουμε camp».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, επισήμανε στην ομιλία του ότι «το μεταναστευτικό κύμα είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων, της ΕΕ, του ανταγωνισμού με άλλες δυνάμεις, όπως τη Ρωσία. Είναι αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης απ' τους μονοπωλιακούς ομίλους των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ανθρώπινων ψυχών. Είναι αποτέλεσμα της ίδιας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας». Στη βάση αυτή, τόνισε ότι είναι υποκρισία και πρόκληση η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, όταν όλοι μαζί «έχετε αποδεχτεί την πολιτική της ΕΕ, την αντιμεταναστευτική πολιτική, τη Συνθήκη του Σένγκεν. Εφαρμόζετε και συνυπογράψατε πάλι, στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής, την κατάπτυστη απόφαση του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες και για τους μετανάστες». «Δίνετε, τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, τα εδάφη και τα αεροδρόμια στο ΝΑΤΟ, για να συνεχίσουν τους βομβαρδισμούς, τις εποπτεύσεις. Φέρατε το ΝΑΤΟ να φυλάει τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας». Υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής το μόνο που θα κάνουν είναι να «αυξήσουν τις ταρίφες των δουλεμπόρων». Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, τόνισε ότι χρειάζεται απειθαρχία στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για απευθείας μεταφορά των προσφύγων στον τόπο προορισμού τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ