Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Μάρτη 2016 - αριθ. φύλλου: 12389

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αιτία πολέμου για το λαό το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό που φέρνει η κυβέρνηση

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε τηλεοπτικό σταθμό


ΣΕΛ.  6  -  7
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Σύνοδος Κορυφής επικύρωσε την πολιτική εγκλωβισμού χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας σχετικά με το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό


ΣΕΛ.  11

Προετοιμάζουν ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης

Στον επόμενο γύρο της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει αρχές Απρίλη παραπέμπονται όλα τα ανοιχτά ζητήματα

Το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων της διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό θα φέρει το επόμενο διάστημα ακόμα χειρότερα μέτρα, όπως όλα αποδεικνύουν. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται: Η ουσιαστική κατάργηση της 15ετίας ως το ελάχιστο όριο για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. «Εθνική» σύνταξη στα 300 ευρώ ή ακόμα πιο κάτω. Επιπλέον επιβάρυνση των ασφαλισμένων με νέο χαράτσι για τις επικουρικές συντάξεις κ.ά.

Επιβεβλημένη η ένταση της δράσης για την προετοιμασία της εργατικής - λαϊκής απάντησης στην αντιασφαλιστική επίθεση.


ΣΕΛ.  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Νίκη» και ... «αστερίσκοι»

Η Σύνοδος Κορυφής της περασμένης Παρασκευής επικύρωσε τον εγκλωβισμό για άγνωστο χρονικό διάστημα των προσφύγων και των μεταναστών που ήδη βρίσκονται στη χώρα μας. Το άθλιο παζάρι ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ενωση και Τουρκία, που βέβαια δεν τέλειωσε με τη Σύνοδο, φανερώνει σοβαρές αντιθέσεις αλλά και προσωρινούς συμβιβασμούς, που δεν αφορούν βέβαια μόνο το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, αλλά συνολικά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προκύπτει αντικειμενικά από τη συνολική της στάση απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, από τη συμμετοχή στα παζάρια που γίνονται για λογαριασμό των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης.

Η κυβέρνηση έσπευσε μετά τη Σύνοδο να χαρακτηρίσει τη συμφωνία «επιτυχία» και «νίκη με αστερίσκους». Δεν ξέρουμε με τι κριτήρια μετράει την επιτυχία και αν όντως στα παζάρια στις πλάτες των προσφύγων - μεταναστών, αλλά και των λαών της Ελλάδας και της ΕΕ, το ελληνικό κεφάλαιο κατάφερε να υπερασπίσει τα συμφέροντά του. Δεν μπορούν, όμως, να κρύψουν την αλήθεια απ' το λαό, ότι δηλαδή η απόφαση δε λύνει το πρόβλημα των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα, ούτε πρόκειται να σταματήσει τα προσφυγικά - μεταναστευτικά κύματα. Επιδεινώνει τις συνθήκες εγκλωβισμού και καταστολής για ακόμη περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες. Καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα των προσφύγων, θα οξύνει τα προβλήματα και για τον ελληνικό λαό.

Οσο κι αν προσπαθήσουν να παρουσιάσουν το μαύρο - άσπρο ή όσο κι αν διατυπώσουν πιο προσεκτικά όσα υπέγραψαν για να κοροϊδέψουν το λαό, δεν μπορούν να κρύψουν: Οτι το κλείσιμο των βόρειων συνόρων για τους πρόσφυγες αποτελεί κοινή απόφαση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Οτι οι χιλιάδες πρόσφυγες - μετανάστες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, αλλά και όσοι θα εξακολουθήσουν να έρχονται, θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι για πολλά χρόνια. Οτι η αναλογία 1:1 που αποφασίστηκε (δηλαδή για κάθε «επιστροφή» από την Ελλάδα στην Τουρκία ενός Σύρου πρόσφυγα, ένας άλλος θα επανεγκαθίσταται από την Τουρκία σε χώρα της ΕΕ, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός 72.000), αποτελεί ένα απαράδεκτο παιχνίδι στις πλάτες των προσφύγων και θα οδηγήσει στην αύξηση των κυκλωμάτων και στις ταρίφες των δουλεμπόρων, θα ανέβει ο αριθμός των νεκρών προσφύγων - μεταναστών. Οι συνθήκες που διαμορφώνονται, θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα και στον ντόπιο πληθυσμό στα νησιά, την ενδοχώρα και τα σύνορα προς τις άλλες χώρες της ΕΕ. Οτι στο «περιθώριο» των αποφάσεων της Συνόδου ανοίγουν επικίνδυνες εξελίξεις για το Κυπριακό, για τις απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, ενώ της δίνεται η δυνατότητα να βάλει πόδι στις κουρδικές περιοχές της Συρίας. Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να ζητά μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δηλαδή πιο ενεργή δράση στη διαδικασία γκριζαρίσματος του Αιγαίου.

Και βέβαια, μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί η κριτική των άλλων αστικών κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κ.λπ., δεδομένου ότι επιχειρούν να εξωραΐσουν το ταξικό περιεχόμενο της ίδιας της απόφασης της Συνόδου Κορυφής και να το «ρίξουν» σε λάθος κυβερνητικές επιλογές. Λες και θα έκαναν κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Λες και αυτοί δεν είναι υπέρμαχοι της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, της στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, της συμμετοχής στα ιμπεριαλιστικά παζάρια για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο λαός πρέπει να ενισχύσει ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα του ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Να δυναμώσει την αλληλεγγύη του προς τους πρόσφυγες - μετανάστες, να διεκδικήσει ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και ασφαλή μετάβασή τους στις χώρες τελικού προορισμού τους. Να παλέψει για να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και άλλων κρατών, που έχουν συνυπογράψει και οι ελληνικές κυβερνήσεις.


Στο λιμάνι του Πειραιά
Στο λιμάνι του Πειραιά
Στο Σχιστό
Στο Σχιστό
Περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα στο λιμάνι του Πειραιά και στο Σχιστό

Την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά και στο «κέντρο προσωρινής φιλοξενίας» στο στρατόπεδο του Σχιστού μετέφερε, χτες, ο ίδιος ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια περιοδείας του. Πριν από την περιοδεία στο λιμάνι ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα.


ΣΕΛ.  12  -  13


36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τον εκφυλισμό των εργασιών και τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών


ΣΕΛ.  17
ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - αφιέρωμα στη Μέρα της Γυναίκας

Με θέμα: «Γαλάτεια Καζαντζάκη, Μέλπω Αξιώτη: Για τη γυναίκα»


ΣΕΛ.  15
ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Συναντήσεις του δημάρχου Πάτρας με φορείς και συλλόγους

ΣΕΛ.  16
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέα επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης

ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ