Τρίτη 1 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το κύκλωμα εκβιαστών

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, ο εκδότης Π. Μαυρίκος και ο δημοσιογράφος Χρ. Φράγκος, που εμπλέκονται στην υπόθεση των εκβιασμών. Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Π. Μούσσας, που πρωταγωνιστεί στις επαφές και τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είδαν τη δημοσιότητα με την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ Α. Κάτζου, που κατήγγειλε τη δράση του κυκλώματος. Σε γενικές γραμμές αρνούνται τις κατηγορίες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Π. Μούσσας υποστήριξε ότι η επικοινωνία και οι διάλογοι είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και για εξασφάλιση διαφημιστικής ύλης στα έντυπα που συνεργαζόταν. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στην απολογία του χαρακτήρισε θεμιτό να προσπαθεί να συγκεντρώνει διαφημιστική ύλη είτε από δημόσιο φορέα είτε από ιδιωτική επιχείρηση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην απολογία του και ο εκδότης της «Ακρόπολης», Π. Μαυρίκος, που έκανε λόγο για μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης, υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων λόγω της αδέσμευτης δημοσιογραφικής του πένας...

Με δήλωσή της, η Α. Κάτζου, που αποκάλυψε την υπόθεση του φερόμενου ως κυκλώματος εκβιαστών, μετά την προφυλάκιση και τους περιοριστικούς όρους, τονίζει ότι οι κινήσεις της στην υπόθεση ήταν σε απόλυτη συμμόρφωση με τις οδηγίες της Αστυνομίας και καταγγέλλει προσπάθεια σπίλωσής της.

Στο μεταξύ, νέο πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος Π. Μαυρίκος ήταν στο «pay roll» της ΝΔ για «προβολή πολιτικών δραστηριοτήτων της». Να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τη σχέση της με τον κατηγορούμενο για εκβιασμό καλεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, άγνοια δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, για συναντήσεις μελών του κυκλώματος των εκβιαστών με κυβερνητικό παράγοντα, σε ερώτηση σχετικά με τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Αυγενάκης.

Από την πλευρά της, η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι αυτά που «απασχολούν σήμερα τους Ελληνες» είναι το Προσφυγικό, η «νεκρή οικονομία» κ.ο.κ. και «όχι κάποιο απλήρωτο τιμολόγιο του 2010».

Χτες, η εφημερίδα «Εθνος» έφερε στο φως της δημοσιότητας δύο από τα παραστατικά που είχε αποστείλει στη ΝΔ ο εκδότης της «Ακρόπολης», Π. Μαυρίκος. Το πρώτο με ημερομηνία 30/10/2010, με δικαιολογία «αφιέρωμα στη ΝΔ και στα συνέδρια». Το δεύτερο με ημερομηνία 26/2/2010 (ηγεσία στη ΝΔ ο Σαμαράς) και πάλι με αιτιολογία «η πορεία της ΝΔ προς το συνέδριο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ