Τρίτη 1 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοίνωση του ΚΚΕ σε τρεις γλώσσες

Στις εξορμήσεις και στις περιοδείες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ αξιοποιούν, για να επικοινωνήσουν μαζί τους, μια τετρασέλιδη ανακοίνωση γραμμένη στα ελληνικά, στα αγγλικά και τα αραβικά.

Σ' αυτήν, το ΚΚΕ καταγγέλλει τις τεράστιες ευθύνες της ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων για το προσφυγικό πρόβλημα. Οπως γράφεται, «είναι υποκριτικό ότι αιφνιδιάστηκαν από το μεγάλο αριθμό προσφύγων. Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή προμήνυαν την έξαρση του προσφυγικού προβλήματος.

Η πιο μεγάλη όμως ευθύνη τους είναι ότι εναποθέτουν στην ΕΕ τη λύση του προβλήματος, ότι ψηφίζουν και εφαρμόζουν όλες τις αντιλαϊκές - αντιπροσφυγικές αποφάσεις της ΕΕ. Οι αποφάσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες, παρά τις αντιθέσεις τους, επιβεβαιώνουν ότι καμία φιλολαϊκή λύση δεν μπορεί να υπάρξει από την ΕΕ και μέσα στην ΕΕ».

Το ΚΚΕ καλεί το λαό, το εργατικό - λαϊκό κίνημα σε επαγρύπνηση και ένταση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Να παλέψει για:

  • Γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζονται με τη διάσωση, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
  • Αμεσα μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης της καταγραφής και ταυτοποίησης.
  • Οχι στα κέντρα διαλογής («hot spots») των χρήσιμων για τα μονοπώλια προσφύγων και στους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.
  • Δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια, με ευθύνη του κράτους και όχι των διαφόρων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης.
  • Ασφαλής διέλευση των προσφύγων και απευθείας μεταφορά τους στις χώρες του τελικού τους προορισμού.
  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. Οχι σε νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, για να σταματήσει ο ξεριζωμός και να μπορέσουν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ