Τρίτη 1 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Καρδίτσα και Κιλκίς

Τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Νέο Μοναστήρι επισκέφτηκε την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή αντιπροσωπεία από την Κομματική Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ, μαζί με τους εκλεγμένους του Κόμματος στην Περιφέρεια και στο Δήμο Σοφάδων.

Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε την ανυπαρξία οποιασδήποτε μορφής οργάνωσης, υποδομής και φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, που η τύχη τους έχει ουσιαστικά αφεθεί στην αλληλεγγύη των πολιτών και την αυτοθυσία κατοίκων της περιοχής. Η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να συνεχίσουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τους αρμόδιους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους.

Επίσης, σε επαγρύπνηση και ένταση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες καλεί το λαό της περιοχής η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, με αφορμή τη δημιουργία «κέντρων φιλοξενίας» προσφύγων και μεταναστών. Θυμίζουμε ότι στην περιοχή αναμένεται τις επόμενες μέρες να δημιουργηθούν πέντε ακόμα «κέντρα φιλοξενίας», ένα στα Γιαννιτσά και τέσσερα σε χωριά του Νομού Κιλκίς (Ν. Καβάλα, Χέρσο, Δροσάτο, Κεντρικό), πέρα από τους χώρους - καταυλισμούς που ήδη λειτουργούν σε Ειδομένη (σύνορα με ΠΓΔΜ) και Πολύκαστρο (βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ