Τρίτη 1 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τρέχουν» τις ιδιωτικοποιήσεις

Ταυτόχρονα με τα παζάρια για το υπό διαμόρφωση Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, «τρέχει» και το πρόγραμμα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ο επικεφαλής του οποίου, Στ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στο «Βήμα FM», υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ κάνουν μια δύσκολη προσπάθεια να προχωρήσει ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο ούτως ή άλλως, και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αντιμετώπιζε προβλήματα στο γενικότερο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα»...

Σε ό,τι αφορά τις άμεσες προτεραιότητες, ο Στ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στις παρακάτω «εκκρεμότητες»:

ΟΛΠ: «Σ' αυτή τη φάση έχουμε στείλει το φάκελο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και γίνεται ο έλεγχος νομιμότητας όλων των διαδικασιών. Από τη στιγμή που θα έχουμε την απόφασή του, θα προχωρήσουμε στην υπογραφή αυτής της σύμβασης και θα έρθει στη Βουλή». Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ εστίασε στην πρόσφατη συγχώνευση της COSCO με την China Shipping, λέγοντας ότι η νέα εταιρεία - «κολοσσός» «μας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη γεωγραφική μας θέση και να αναδειχθούμε ως βασική πύλη όλων των προϊόντων της Ασίας προς την Ευρώπη».

Ελληνικό: Η υπόθεση της εκχώρησης βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης με τους «επενδυτές», με στόχο την ολοκλήρωση εντός Απρίλη, προκειμένου «να γίνει μια συνεννόηση για να προχωρήσει η αδειοδότηση και υλοποίηση αυτού του έργου».

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»:«Είναι μια δύσκολη και τεχνική διαπραγμάτευση. Θα καταλήξει όμως σε ένα διάστημα κάποιων μηνών», ανέφερε ο Στ. Πιτσιόρλας. Το ζήτημα αφορά τις διαδικασίες παράτασης της σύμβασης παραχώρησης κατά 20 χρόνια. Ταυτόχρονα, υπάρχει και η προοπτική εκχώρησης στους ιδιώτες ποσοστού 30% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, σε δεύτερη φάση, ανάλογα με τις συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ