Τρίτη 1 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Εν μέσω ανταγωνισμών, προχωρούν οι συζητήσεις και για τις μπίζνες

Με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας πρέσβη F. Sinirlioglu συναντήθηκε χτες στην Αθήνα, ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Δ. Παρασκευόπουλος, στο πλαίσιο των τακτικών «πολιτικών διαβουλεύσεων» μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδος και Τουρκίας. Επισήμως, στη συνάντηση συζητήθηκαν «διμερή και ευρωπαϊκά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και οι εξελίξεις σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

Η συνάντηση έγινε και στο φόντο της αναμενόμενης επίσκεψης στην Αθήνα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου, για διμερείς επαφές με τον Ελληνα ομόλογό του, Ν. Κοτζιά. Σκοπός τους να προετοιμάσουν τη λεγόμενη διακυβερνητική συνάντηση («G2G») μεταξύ των δύο χωρών, που θα γίνει στη Σμύρνη.

Αλλος ένας κρίκος στις προσπάθειες των δύο κυβερνήσεων να ανοίξουν νέα πεδία οικονομικής συνεργασίας για την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων των δύο πλευρών, την ίδια ώρα που εντείνονται και οι ανταγωνισμοί μεταξύ τους, στο φόντο και των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή. Και φυσικά, με τη ΝΑΤΟική εμπλοκή στο Αιγαίο να αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα, με μόνιμα χαμένους τους λαούς...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ