Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Κοινωνική Ασφάλιση ενιαία, δωρεάν, καθολική για όλο το λαό

Τι είναι η Κοινωνική Ασφάλιση, ποιους αφορά και τι αντανακλάται μέσα από το ξήλωμά της, ήταν μερικά από τα θέματα που ανέπτυξε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενοι και να διαλύσουν την Κοινωνική Ασφάλιση. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν αφορά μόνο τους παππούδες και τις γιαγιάδες αλλά όλο το λαό, κυρίως τη νεολαία. Οι αντιδραστικές αλλαγές, που προωθούνται στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, αντανακλούν την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, πως το οκτάωρο και τα εργασιακά δικαιώματα αντικαθίστανται με την ημιαπασχόληση, την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία, που στη χώρα μας ξεπερνά το 40%. Πρόκειται για μέτρα προαποφασισμένα εδώ και δεκαετίες», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Πρωτούλης, ενώ εξήγησε τη χρεοκοπημένη πλέον λογική που καλλιεργήθηκε το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με την οποία η αλλαγή κυβέρνησης και πρόσημου χωρίς την ανατροπή του κοινωνικοοικονομικού συστήματος θα απάλλασσε το λαό από τα βάσανά του. «Δεν πρέπει να επικρατήσουν η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός. Κάτι τέτοιο θα είναι αυτοχειρία. Εμείς ο λαός πρέπει να βάλουμε φρένο, μπορούμε να τα φέρουμε όλα τούμπα», είπε και έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη θεσμοθέτηση της Κοινωνικής Ασφάλισης σε ευρωπαϊκές χώρες κάτω από το βάρος της Οχτωβριανής Επανάστασης, καθώς η Σοβιετική Ενωση ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου καθιερώθηκε δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης με παροχές υψηλού επιπέδου.


Κατέληξε παρουσιάζοντας την πάγια θέση του ΚΚΕ για κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, δημόσιο, ενιαίο, δωρεάν, καθολικό για όλο το λαό, καμία ώρα δουλειάς χωρίς Ασφάλιση, αύξηση των συντάξεων, μείωση των συνταξιοδοτικών ορίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ